*Nettavisen* Nyheter.

«Vi vil male Grünerløkka grønn»

Å sykle fra Grünerløkka til sentrum går på helsen løs. Det lille som finnes av sykkelstier, er okkupert med av alt fra gående, barnevogner, utesteder med servering ut i sykkelfeltet, og parkerte biler.

Skal muligheten til å velge sykkel fremfor bil, buss eller trikk være reell, kreves det reell satsing på infrastruktur for syklister. Så langt er alt for lite sykkelvei bygget ut. Satsing på sykkel er god samferdselspolitikk, god klimapolitikk, og god helsepolitikk. Samtidig vil et godt utbygd sykkelveinett gjøre det lettere å benytte de fantastiske friluftsmulighetene som finnes rundt Oslo.

Syklistenes landsforenings gjennomgang av sykkelpolitikken i Oslo, er nedslående lesning. «Høyre er sammen med Frp hovedansvarlig for at Oslo oppleves som en dårlig sykkelby», skriver de. Venstre har derimot en god sykkelpolitikk på papiret, men det hjelper lite når det ikke følges opp i praksis. I følge samme undersøkelse, har Venstre i beste fall tatt ett sykkel-initiativ i bystyret – noe som motveies kraftig av den lange listen med gode forslag som de har stemt mot. Prisen for å være støtteparti for FrP-byrådet, er en skadeskutt miljøprofil.

Det er på tide å skifte ut byrådet. Bedre forhold for syklister er en kjernesak for SP. Vi har både vilje og evne til å gjennomføre. Vi vil bygge et sammenhengende sykkelveinett - og sykkelfeltene skal males grønne.

Erik Lahnstein Ingvill Størksen

2. kandidat for Senterpartiet Oslo SPs toppkandidat på Grünerløkka

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.