RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vibeke Øyrås er Norges beste kollega

Vibeke Øyrås (40) ble møtt av englekor utenfor døra og fikk selskap av Kampen janitsjar i heisen.

HELSFYR: Det er Arbeidstilsynet som har kåret Norges beste kollega i forbindelse med kampanjen «Gode kolleger – en del av jobben». Folk fra hele landet har nominert gode kolleger til prisen, men det var Vibeke Øyrås fra Nordstrand som gikk helt til topps.

– Det var en helt uvirkelig opplevelse, sier Vibeke til dittOslo.no.

Da tenker hun spesielt på premien, som var «en drømmestart på arbeidsdagen». Da hun kom ut av døra hjemme om morgenen, ble hun nemlig møtt av et englekor.

– De stilte seg opp og sang Lisa Ekdahls sang om at «det vet inte jag og det vet inte du». Det traff, for jeg visste ingenting. Jeg tenkte det var skjult kamera eller noe, men fikk ingen forklaring, forteller Vibeke.

Janitsjarkorps i heisen

Da hun leverte i barnehagen, ble hun møtt av et tv-team som ville ha et intervju, men Vibeke takket høflig nei og kjørte videre.

– På Statoil sto det samme koret som var hjemme hos meg. Nå uten kjortler, men med norske flagg. De heiet for meg da jeg kjørte forbi. Underlig, smiler Vibeke .

Vel framme på arbeidsplassen G-Max på Helsfyr lette hun lenge etter en parkeringsplass. Da hun omsider fant en, sto Kampen janitsjar og spilte akkurat der.

– Jeg koblet fortsatt ikke at alt handlet om meg. Ikke før en kollega tok meg i armen og sa jeg kunne glede meg. Kampen-gutta fulgte etter, og spilte selv i heisen, forteller Vibeke.

– Godt miljø skapes ikke av én person

Da hun ble møtt av sine medarbeidere inne på kontoret, fikk hun høre at kollegaen Åse Sivertsen hadde nominert Vibeke til prisen, og at Vibeke gikk helt til topps.

– Utrolig hyggelig. Jeg er veldig glad nå i ettertid. Vi har da også en veldig hyggelig tone på jobben. Et godt miljø skapes ikke av én person. Jeg tror vi er flinke til å holde en god tone, sier Vibeke.

Åse Sivertsen mener også prisen var velfortjent.

– Hun er en humørspreder, og er uvanlig god til å plukke opp om noen har det litt vanskelig og trenger en prat. I tillegg er hun en god og støttende kollega som ender opp med å bli en god venn for alle på jobben, sier Sivertsen.

Test deg selv!

Som en del av kampanjen «Gode kolleger – en del av jobben», har Arbeidstilsynet også opprettet nettsiden www.godkollega.no. Her kan alle teste hva slags kollega man selv er – og hylle kolleger man setter pris på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere