RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIC-kriminell dømt for bildrap i morfinrus


BILDRAP: En 41 år gammel mann fra Oppsal er i Oslo tingrett dømt til fengsel i fire år og tre måneder, blant annet for bildrapet i Hellerudveien 30. september i fjor.
BILDRAP: En 41 år gammel mann fra Oppsal er i Oslo tingrett dømt til fengsel i fire år og tre måneder, blant annet for bildrapet i Hellerudveien 30. september i fjor. Foto: LESERFOTO
Den 41 år gamle mannen som 30. september i fjor kjørte på og drepte en syklist i Hellerudveien er nå dømt. Mannen anker sanker.

OSLO TINGRETT: Saken mot 41-åringen er ekspressbehandlet av politiet og Oslo Tingrett.Det var den 30. september i fjor at den 41 år gamle oppsalmannen kjørte en bil i Hellerudveien. Her kom bilen over i motgående sykkelfelt og kolliderte med en 59 år gammel syklist som døde momentant.

Metamfetamin

41-åringen stakk fra stedet, men ble raskt funnet. Vitner hadde da sett at mannen kjørte den aktuelle bilen.

LES OGSÅ: Mann (41) fengslet for bildrap i heroinrus

41-åringen var blant annet påvirket av morfin og metamfetamin under kjøringen og kunne under sin forklaring i tingretten ikke erindre noe fra kollisjonen.

Fredag ettermiddag ble det i følge Nrk Østlandssendingen kjent at mannen anker sanker. I følge mannens forsvarer anker de fordi dommen er strengere enn det nivået Høyesterett tidligere har lagt seg på.

Kjenning

I tillegg til bildrapet dømmes mannen for to bilbrukstyverier og to grove tyverier fra eksklusive klesforretninger på Frogner.

Straffen lyder på ubetinget fengsel i fire år og tre måneder.

41-åringen står på oslopolitiets liste over de mest iherdige vinningskriminelle (VIC-gruppen) og har vært varetektsfengslet siden bildrapet fant sted.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere