RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vicky vil bli best i verden

Tolv år gamle Vicky Saxegaard fra Nordstrand drømmer om å bli best i verden i tennis. Veien dit er lang og kronglete, men Vicky trener flere timer hver dag for å nå målet.

Nordstrand: Drømmen min er å spille college-tennis i California. Så vil jeg vinne US Open, og bli best i verden, sier Vicky.

Forbildet er den belgiske verdensstjernen Kim Clijsters.

Hun er veldig sympatisk, og en kjempegod spiller. Og så liker jeg spillestilen hennes, sier Vicky.

Og hvordan er den?

Hun spiller litt guttete. Veldig aggressivt, og det synes jeg er bra, sier tolvåringen.

God i Norge

Drømmene og målene til Vicky er det ingenting i veien med, og hun vet at det er mye som må klaffe for at hun skal nå helt til topps. Enn så lenge gjør hun det bra her hjemme, og så bryner hun seg litt mot de beste i Europa i sin årsklasse.

Vicky er rangert som nummer 1 i Norge, og som nummer 244 i Europa i klassen under 14 år. Det viser hvor tøft det er å hevde seg i tennis utenfor Norges grenser.

For et par uker siden gikk Vicky hel til topps i norgescupen i både singel og double i under 14 år på Hasle. Hun har også vunnet både singel og miks i Landsturneringen under 12 år i to år på rad.

Og rett før jul deltok hun i en Tennis Europa turnering i Göteborg. Der kvalt hun inn til Hovedturneringen, og slo en god belgisk jente i første runde - før hun ble slått ut.

Jeg skal spille to Tennis Europa turneringer i Danmark i februar, sier Vicky, som denne helgen var i Sverige og deltok i Åmål-smashen.

Trener mye

Vicky begynte å spille tennis da hun var seks år, men begynte ikke å trene skikkelig før hun var ni år.

- Jeg ble med storesøsteren min og så på når hun spilte, og jeg husker jeg var misunnelig på dem siden jeg ikke kunne spille fordi jeg var for ung, sier Vicky.

Hvor ofte trener du?

Jeg trener tennis hver eneste dag, og jeg gjør det fordi jeg synes det er kjempegøy, sier Vicky Saxegaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere