Gå til sidens hovedinnhold

Victoria Winge kom rett ut fra skapet

Oslokjendisene strålte om kapp på kinofest for suksessfilm.

SENTRUM/KLINGENBERG: Filmen «Oslo, 31. august» hadde verdenspremière under årets filmfestival i Cannes-festival.

Filmen var shortlistet som en av 3 filmer til å være Norges Oscar-bidrag for 2011, men torsdag morgen ble det bestemt at det er «Sykt lykkelig» som blir Norges Oscar-bidrag.

Del på Facebook

Onsdag kveld, selvsagt nøyaktig på dato, var det klart for norsk premièrevisning på Klingenberg.

Strålende kjendiser

Nicolai Cleve Broch og Heidi Gjermundsen Broch var der, Jan Kjærstad kom tidlig, Bård Tufte Johansen tøffet seg og Victoria Winge hadde bare tatt på seg noe hun fant i skapet.

Kjendiser og filminteresserte strømmet til Klingenberg. En strålende varm og solrik siste dag av august, utgjorde en perfekt ramme om en film det allerede går gjetord om.

SE BILDESERIE: Kjendiser på filmpremière

Årets norske bidrag

Filmen har nemlig fått ekstraordinært strålende kritikker, og regissør Joachim Trier og hovedrolleinnehaver Anders Danielsen Lie kunne gå smilende rundt og nyte hyggelig oppmerksomhet fra familie, venner og presse.

Filmen ser allerede ut til å bli en suksess.

«Oslo, 31. august» avsluttet Filmfestivalen i Haugesund 25. august og vant også Kritikerprisen på festivalen. Dessuten er den årets norske bidrag til Nordisk Råds Filmpris 2011.

Filmen er allerede solgt til nærmere 20 land og deltar på den prestisjetunge filmfestivalen i Toronto i begynnelsen av september.

Emosjonelt

Regissør Joachim Trier beskriver filmen som «Et visuelt og emosjonelt drama om en mann drevet til sitt eksistensielle nullpunkt».

Vår anmelder mener at Anders Danielsen Lie spiller så godt at det er vondt å se på.

VÅR ANMELDER OM «OSLO 31. AUGUST»: – En sterk, vond og vakker film

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her