RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Videobilder avslørte tyven


Andelskuponger med verdi på over 2000 kroner ble lørdag stjålet fra Brekkehagen kiosk.
Andelskuponger med verdi på over 2000 kroner ble lørdag stjålet fra Brekkehagen kiosk.
For fjerde gang på halvannet år måtte innehaveren av Brekkehagen kiosk lørdag politianmelde et forhold som involverer Rom-folk.

BREKKE: Rundt halv ett lørdag formiddag kom en eldre mann med dress inn på Brekkehagen kiosk. Han gikk ut igjen med spillkuponger med en verdi på over 2000 kroner. Innehaveren av Brekkehagen kiosk, som ikke vil stå frem ved navn, forklarer hvordan tyveriet skjedde:

En sigøyner kommer inn i butikken rundt klokken halv ett lørdag og prøver å selge en haug med tyvegods. Han blir bedt om å gå, men stiller seg uforstående til dette.

Et stort problem

På dette tidpunktet var det en ganske fersk ansatt på jobb, og før han rakk å reagere hadde den eldre mannen tatt en hel perm med spillkuponger. Tyveriet ble ikke oppdaget før en kunde kom inn for å hente gevinsten av en spillandel. De ansatte gikk da inn på overvåkingskameraet og så at den eldre mannen hadde rasket med seg alle kupongene.

Jeg har jobbet her i ett og et halvt år nå, og dette er fjerde gang jeg er nødt til å politianmelde et forhold. Alle gangene har involvert sigøynere. Dette er et stort problem, sier innehaveren.

Hvordan kan du være sikker på at vedkommende var av rom-bakgrunn?

Jeg så av bildene at det er en av dem som er med i den gjengen som pleier å være her, og jeg vet at han er en av de sigøynerne som pleier å henge nede på Bjølsen. I tillegg prøvde han å selge tepper og briller, sier innehaveren.

Ikke prioritert

Selv om lørdagens tyveri er anmeldt, har innehaveren ingen forhåpninger om at noe kommer til å skje.

Vi har sendt inn videoopptaket, og politiet sa de visste hvem det var bare utifra beskrivelsene de har fått. De har dagevis med videoopptak fra lignende tilfeller, men sier at disse sakene ikke er prioritert, sier han.

Vanligvis pleier de ansatte hos Brekkehagen kiosk å låse dørene hvis store grupper mennesker med rom-bakgrunn nærmer seg kiosken, men etter lørdagens tyveri varsler de mer drastiske midler.

Vi kommer de til å nekte sigøynere adgang fremover, og det er det mange andre i området som gjør også, sier innehaveren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere