RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Videoinnspilling i vinterferien


BDL Productions er Joakim Lund (20), Hasnain Raza (20) og Viktor Høie (18).
BDL Productions er Joakim Lund (20), Hasnain Raza (20) og Viktor Høie (18).
Mange bruker vinterferien til å stå på snowboard eller alpint. Ungdommene på Trosterud spiller inn musikkvideo.

TROSTERUD: Fritidsklubben er vårt andre hjem, vi har gått her siden vi var små, forteller Hasnain Raza (20) og Joakim Lund (20).

Sammen med Viktor Høie (18) har de dannet gruppa BDL (Beats Down Low) Productions. De har alle holdt på med musikk en god stund, men fant for noen måneder siden ut at de skulle slå seg sammen.

Musikkvideo mot mobbing

Sammen har de tre ungdommen fra Trosterud-området laget en del låter sammen, og nå bruker de vinterferien på å spille inn video til låta "Not Alone". Med på laget har de Imran Irshad (13), som rapper et vers på låta.

Temaet for videoen er mobbing. Vi ønsker å være en gruppe som lager musikk mot vold og mobbing. Det finnes ikke gangstere i Norge, bare wannabees. Vi gidder ikke late som vi er noe vi ikke er, derfor har vi et annet fokus, sier Hasnain Raza.

Vi fokuserer på å ha et "cleent" språk, det er ingen banning i låtene våre, og vi rapper ikke om vold, forteller de unge rapperne.

Språk og verdier er et viktig kriterie for ungdommerne som ønsker å benytte seg av fritidsklubben til å lage musikk og opptre.

Vi har hatt opptredener med et språk som ga en del av de yngre barna her, samt foreldrene bakoversveis. Disse gutta har andre verdier, og det er vi glade for, skryter Inga-Lise Nilsen, driftsleder ved fritidsklubben.

Mange muligheter

Musikkvideo-innspillingen er et samarbeid mellom fritidsklubben og Alna Mediesenter. Faglig ansvarlig for innspillingen er Mikael Samuelsen (23), godt assistert av Alexander Zapata (12).

Gutta i BDL Productions er godt fornøyd med den unike muligheten de har fått til å promotere musikken sin.

Denne fritidsklubben er en av de beste i hele Oslo, det er mange som har øynene sine på hva vi gjør, og hva vi får til her, sier Hasnain Raza.

Gutta har fått med statister til å spille i videoen, opptak har de gjort på Haugerud Skole, og i lokalene til fritidsklubben på Trosterud. Nå holder de på med de siste opptakene, før de håper å lansere videoen under UKM (Ungdommens Kulturmønstring) som skal arrangeres på fritidsklubben 29. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere