*Nettavisen* Nyheter.

Viderefører stolt tradisjon

nn Mandag kom gladmeldingen om at sprinteren Eirik Brandsdal er tatt ut på langrennslaget til VM i Holmenkollen om knapt tre uker. Vi kan bare gratulere og slå fast at det var en klok avgjørelse av sportssjef Åge Skinstad. Kjelsås-løperen har hatt en fantastisk sesong så langt. Seier i kretsmesterskapet på VM-arenaen, verdenscupseier i Otepää, og så, kanskje tungen på vektskålen, NM-gullet i sprint i helgen. Og alt på bare to uker.

nn Brandsdals prestasjoner føyer seg inn i en stolt tradisjon. Nordre Aker er uten tvil Skibydelen med stor «s». Vi har og har hatt skistjerner som Trude Dybendahl Hartz, Vegard Ulvang (riktignok innflyttet), Marit Mikkelsplass og Ivar Formo, for å nevne noen få av dem som har hevdet seg stort internasjonalt. Selv om det dermed er tunge forventninger knyttet til 24-åringen fra Kjelsås, lar han han seg ikke skremme av det.

– Målet er å kjempe om en plass på pallen, sier Brandsdal til Nordre Aker Budstikke. Å VM-debutere i på hjemmebane i Oslo, det det nye Holmenkollanlegget, må være en drøm. Samtidig er han klar på at gleden over uttaket ikke må ta overhånd. Nå er det viktig å holde på sesongens superform, også resten av sesongen.

nn Vi skal ikke legge et ytterligere press på den unge skiløperen, men ingenting ville glede oss mer enn å se ham på pallen, med en Oslo-VM-medalje rundt halsen. Skussmålene fra ledelsen i moderklubben er også upåklagelige. En humørspreder, motivator og en som bidrar positivt i miljøet. Vi håper at Eirik Brandsdals navn i fremtiden vil føye seg naturlig inn på listen over våre hjemlige skihelter.

nn Vi følger deg, og vi har troen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.