RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Videregående for motiverte elever


Deltar i engelsk: undervisning på Bjerke VGS. Imon Barua (t.v.), Syeda Fanila Abbas, Siham Bougroug, Sally Brooks var blant de utvalgte fra Appalløkka ungdomsskole.
Deltar i engelsk: undervisning på Bjerke VGS. Imon Barua (t.v.), Syeda Fanila Abbas, Siham Bougroug, Sally Brooks var blant de utvalgte fra Appalløkka ungdomsskole.
Bjerke videregående skole (VGS) startet i høst med matematikk og engelsk undervisning til ungdomsskoleelever fra 10. klasse. Skolemotiverte grunnskoleelever får en smake bit av videregående skole.

Bjerke: Hver onsdag og torsdag samles 20 ungdomsskoleelver fra Apalløkka, Sinsen, Årvoll, Groruddalen, Linderud og Veitvet på Bjerke VGS. De skolemotiverte elevene får undervisning i engelsk og matematikk på videregående nivå. Programfag til valg (PTV) på ungdomstrinnet gir elevene mulighet til å ta fag fra videregående, og få en "smakebit" fra de ulike utdanningsprogrammene i videregående opplæringen. Fra og med skoleåret 2008/2009 kommer PTV til å bli en obligatorisk fag på ungdomstrinnet. Matematikk og engelsk undervisningen til de utvalgte elevene på Bjerke videregående skole er en del av programfag til valg. Undervisningen foregår i egne grupper for ungdomsskoleelever, og har det som mål å heve elevenes faglige nivå.
Undervisningstilbudet er et resultat av tett rektorsamarbeid mellom Bjerke VGS og ungdomsskolene. Dette er et ledd i arbeidet mot kunnskapsløftet. I fjor hadde vi "fagdag" hospiteringstilbud til 10 klassingene fra Årvoll og Linderud ungdomsskole. I år har vi en fastere ramme og mer kontinuitet i tilbudet vårt. Vi har faste undervisningstimer i matematikk og engelsk, sier assisterende rektor på Bjerke videregående skole, Pål Georg Rødsten.

Morsomt å lære mer

Det er veldig morsomt å være med på dette. Vi er alle på samme nivå, og lærer veldig mye av timene, sier 15-åringen fra Appaløkka ungdomsskole, Imon Barua. Han deltar både i matematikk og engelsk undervisningen.
Han får støtte fra sin medelever, som konstater hvor fornøyde de er med engelsk undervisningen på videregående nivå.
Jeg ble veldig overrasket da rektor spurte meg om jeg ville begynne på engelsk undervisning på videregående. Vi snakker bare engelsk i timene, og jeg har allerede fått større ordforråd. Jeg har også gått opp en karakter siden vi startet i høst, forteller Syeda Fanila Abbas (15), også fra Appalløkka ungdomsskole.
Ifølge den nye opplæringsloven har de utvalgte elevene mulighet til å kunne velge å ta eksamen i fagene i slutten av skole året. Det åpner også for å ta eksamen på nytt til neste år dersom de ikke er fornøyd med resultatet.
Det blir nok mer lekser, og større utfordringer for vi som har både matematikk og engelsk undervisning, sier Siham Bougroug.

Redusere frafall

Programfag til valg (PTV) er et nytt fag, som har det til hensikt å redusere fraværet på videregående skoler. I tillegg håper vi at faget vil føre til at elevene i større omfang er sikre på sine valg når de begynner på videregående skole, sier prosjektleder for PTV for Årvollskole, Vigdis Lad.
Tanken bak det nye faget er å forberede ungdomsskole elevene til videregående utdanning.
Undervisningstilbudet på Bjerke VGS er for noen utvalgte. Kriteriene for utvelgelsen er at elevene har en viss kompetanse i faget og er motiverte. Det er lærerne i samarbeid med skolens ledelse som velger ut elevene. Vi begynte med matematikk og engelsk siden det er konkrete fag, og kanskje det utvides til flere fag til neste år. Men det må vi ta i samarbeid med Bjerke VGS, sier Lad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere