RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vietnamesere dømt for flere titalls tyverier


En 27-åring må er idømt seks års fengsel for å ha knivstukket to menn.
En 27-åring må er idømt seks års fengsel for å ha knivstukket to menn. Foto: Illustrasjonsfoto
To vietnamesiske menn på 29 og 40 år ble nylig dømt til fengselsstraffer for flere titalls innbrudd og tyverier på Østlandet.

40-åringen som anses som hovedmannen i innbruddsbanden, ble i Oslo tingrett dømt til tre år og åtte måneders fengsel. 29-åringen ble dømt til fengsel i tre år, skriver Dagbladet.

Ifølge avisen sirklet de inn ofrene og ringte for å sjekke om de var hjemme. Når ofrene var borte, slo de til i jakten på gull eller kontanter.

Les også: Nok et ransforsøk i Oslo

– Jeg har jobbet 37 år i politiet. Siden 2009 har jeg jobbet med innbrudd. Jeg har aldri vært borti noe så ekstremt, sier politioverbetjent Geir Ellefsen ved etterretnings- og vinningsavsnittet i Oslo politidistrikt.

40-åringen er kjent for politiet fra før og er straffedømt for vinningskriminalitet åtte ganger siden 1997. I Moss tingrett i fjor tilsto han å ha stått bak til sammen 59 innbrudd. Nå er begge de to mennene dømt for til sammen 29 innbrudd og seks forsøk. Politiet mener pågripelsen av 40-åringen i vår førte til en merkbar nedgang i antall anmeldte boliginnbrudd og tyverier.

Les også: Mor (34) pisket barna med tryllestav og spisepinner

De to mennene tilsto enkelte av forholdene, men nektet straffskyld for de fleste av tiltalepunktene. 29-åringen mener han er uskyldig, sier mannens advokat, Ida Dahlgren Hanssen. (©NTB)

Les også: Nok et ransforsøk i Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere