VIF-fansen forventer en tittel

STØTTER VIF: Harald Aasen (39) og Per Amundsen (51) gleder seg til søndagens serieåpning mellom Vålerenga og Haugesund. DittOslo traff kameratene i Vålerenga-sjappa fredag ettermiddag.

STØTTER VIF: Harald Aasen (39) og Per Amundsen (51) gleder seg til søndagens serieåpning mellom Vålerenga og Haugesund. DittOslo traff kameratene i Vålerenga-sjappa fredag ettermiddag. Foto: Begge foto: Anders Halvorsen

Tar Vålerenga seriegull i 2012? Og hvem av unggutta får gjennombruddet i Tippeligaen? DittOslo traff to trofaste VIF-supportere før helgens serieåpning mot Haugesund.

BRA PÅGANG: Mange VIF-fans var fredag innom Vålerenga-sjappa for å hente billetter til helgens kamp. Butikkansvarlig Ben-Roger Brandt (bildet) håper på 13 000 tilskuere mot Haugesund på Ullevaal stadion.

JERNBANETORGET: – Moro at fotballsesongen snart er i gang igjen, sier VIF-supporter Harald Aasen fornøyd.

39-åringen har akkurat hentet sesongkortet i Vålerenga-sjappa – og det er tydelig at han og kamerat Per Amundsen gleder seg til søndagens oppgjør på Ullevaal stadion.

– Fjorårets syvendeplass er glemt. Nå ser vi bare framover, men jeg er fortsatt skeptisk til Martin Andresen. Jeg gir han en siste sjanse, sier Harald til dittOslo fredag ettermiddag.

Ta vår Vålerenga-quiz: Hvem scora mot Lillestrøm i fjor?

Forventer tittel

Harald og Per har vært medlemmer av Klanen i 15 år, og duoen har klare meninger om hva som skal til for å revansjere fjorårets fiaskosesong.

– I år forventer vi at laget spiller med et system i angrep som fungerer. Forrige sesong gikk ballen altfor mye i forsvarsleddet, og det skjedde ingenting framover, sier Per.

– Marcus Pedersen kan fort bli løsningen. Jeg liker typen godt, men han er ikke en ny «Moa», fortsetter Harald.

– Tar VIF seriegull i år?

– Det tviler jeg litt på. Vi har fått mange nye spillere, og i vinter har også noen gått skadet. Men hvis troppen blir samspilt, tror jeg ting kan bli veldig bra, sier Harald.

– I år forventer jeg helt klart en tittel! Men RBK og Molde blir sterke, advarer Per.

– Stor pågang

– Hvem av unggutta får gjennombruddet?

– Jeg tror Håvard Nielsen vil fortsette den samme positive trenden som i fjor. Han blir god, spår Harald Aasen.

– Og så har vi også et stort talent i Chuma Anene. En spennende spiller, fortsetter kompisen Per Amundsen.

Da dittOslo besøkte Vålerenga-sjappa fredag, var det mange som var innom for å hente billetter til søndagens serieåpning mot Haugesund på Ullevaal stadion.

– Jeg håper og tror det dukker opp 13 000 tilskuere på den kampen. Billettsalget har tatt seg opp veldig de siste dagene, sier butikkansvarlig Ben-Roger Brandt.

– Blir det seier?

– Haugesund er et godt lag, men jeg tror vi tar dem, smiler Ben-Roger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.