RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tommy Lund (30) og Jim Marthinsen (55) gleder seg til å samarbeide i Hasle-Løren kommende sesong.
Tommy Lund (30) og Jim Marthinsen (55) gleder seg til å samarbeide i Hasle-Løren kommende sesong. Foto: Begge foto: Anders Halvorsen

VIF-helten Tommy Lund ny trener for hockeygutta

Tidligere VIF-helt Tommy Lund blir nye trener i ishockeyklubben Hasle-Løren. Lagets tidligere sjef, Jim Marthinsen, går nå inn i en ny managerrolle.

LØREN: Hasle-Løren har virkelig klart å få på plass et slagkraftig trenerteam før kommende sesong i ishockeyens 1. divisjon.

– Hvis ikke det blir orden i Lørenhallen nå, skjønner jeg ingenting. Spesielt på keepersiden, fleiper hockeylegenden Jim «Jimmer’n» Marthinsen.

Lokalavisen Groruddalen treffer Hasle-Lørens nye superduo på kunstgressbanen på Løren. Det er pause i 2.-divisjonskampen mellom Hasle-Løren og Tromsø 2.

– Gleder meg

Hockeysesongen virker nok uendelig langt unna for mange. Det er fire måneder og utallig mange fotballkamper til seriestart.

Men gjett om det allerede kribler i kroppene på de to tidligere toppkeeperne.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne å jobbe med gutta, smiler klubbens nyansatte trener Tommy Lund, som til daglig jobber som lærer på Wang Toppidrett.

Nye utfordringer

30-åringen bestemte seg nylig for å bryte kontrakten med Lørenskog i Get-ligaen, og i stedet satse på en karriere som trener.

– Det ligger ikke noe dramatikk i det at jeg gir meg som spiller. Jeg trenger bare å prøve noe nytt, forteller Lund, som er mest kjent for de fine årene han hadde i Vålerenga.

Den tidligere sisteskansen har gått og lekt med tanken på å bli trener i noen år.

– Det virker veldig spennende. Om jeg noen gang kommer til å bli trener i eliteserien, vet jeg ikke. Men Hasle-Løren er et fint sted å starte.

– Hva vet du om klubben?

– Den har mange gode spillere, samholdet er godt her og hockeykulturen sitter i veggene, svarer Lund.

– Ingen tvil

Jim Marthinsen har vært hovedtrener i 1.-divisjonsklubben de tre siste sesongene.

Den tidligere keeperhelten tror klubben nå har gått av et trenerbytte.

– Tommy er en herlig type, med masse ambisjoner og kunnskap. Da vi fikk vite at han vurderte å bli trener, var vi ikke i tvil. Tommy ville vi ha, sier Marthinsen.

55-åringen trer nå inn i en rolle som manager.

– Forrige sesong mistet jeg litt av gløden. Det tar mye tid, og det koster krefter å være hovedtrener. Nå skal jeg være med rundt laget på en litt annen måte.

– Hva er ambisjonene for klubben kommende sesong?

– Forrige sesong misset vi kvalikplassen til eliteserien med to poeng. Det skal vi ikke gjøre nå, smiler «Jimmer’n» lurt.

– Begynner troppen å ta form?

– Ja. Får vi på plass et par backer til og en keeper, blir vi farlige til vinteren, sier manager Jim Marthinsen til Lokalavisen Groruddalen.

PS! Tommy Lund og Jim Marthinsen har til sammen vunnet 15 (!) NM-bøtter i ishockey.

Tommy vant 5 med VIF, mens Jim tok 10 bøtter med henholdsvis VIF og Storhamar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere