RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF jakter Toppserien


Stor glede: Vålerenga jubler for 2-1 seieren i toppkampen mot Fart.
Stor glede: Vålerenga jubler for 2-1 seieren i toppkampen mot Fart. Foto: Foto: Thomas Granerød
Etter to svake kamper reiste Vålerenga seg mesterlig mot Fart.

Valle: – Dette var en nøkkelkamp for å snu den dårlige trenden, forteller trener Cecilie Berg-Hansen etter at Vålerenga slo Fart med 2-1 i Vallhall lørdag.

Vålerenga startet sesongen formidabelt med seks strake seire, før de gikk på tap for Avaldsnes og uavgjort mot Voss sist.

– Vi måtte finne på noe nytt. Vi skulle starte på blank, være offensive og ikke tenke på risiko. Det klarte vi til gangs i den første omgangen, fortsetter Berg-Hansen.

Det hadde treneren helt rett i. Fart hadde overhodet ingenting å stille opp med og ble regelrett valset over av et heltent hjemmelag;

– Det så faktisk ut som om vi var to spillere mer i laget, og Fart så ikke ut til å forstå noenting av det som skjedde, sier treneren stolt.

Burde scoret mye mer

Det eneste ankepunktet mot Vålerenga i den første omgangen var at laget bare klarte å score to mål. De burde ha hatt 6-0 til pause - for så dominerende var faktisk serielederen mot tabelltreeren.

– Jeg håpet på 3-0 til pause, men det klarte vi dessverre ikke, men innstillingen og ikke minst innsatsen hos jentene var enorm. De tapte ikke en duell og var først i absolutt alle situasjoner, sier Berg-Hansen fornøyd.

Kostet krefter

En tomålsledelse er ikke all verden i fotball - og med alle de kreftene Vålerenga la igjen etter den første omgangen så preget dette laget etter pause.

Fart jaktet naturligvis redusering - og den kom i kampens 58. minutt. En litt merkelig manøver fra gjestene, som ikke viste særlig fair-play da de fikk et innkast høyt i banen etter at Vålerenga hadde sparket den utover linjen grunnet en skade hos Fart.

Vålerenga forventet nok å få ballen tilbake, som vanlig er, men Fart utnyttet situasjonen og fikk sin redusering mot noe måpende verter.

– Usporty, var Berg-Hansens korte kommentar på hendelsen.

Solid seier

Vålerenga måtte plutselig forsvare sin ledelse - og turte fortsatt satse høyt. Dette, samtidig som at Reidun Jensen viste klasse som sisteskanse to minutter før slutt, holdt til en meget solid og fortjent seier til Vålerenga.– Jeg har sagt til jentene at det er helt ok med to dårlige kamper, men da må vi vinne de to siste før ferien. Nå slo vi Fart i dag, så skal vi også sørge for å mobilisere alle krefter for å vinne borte mot Fløya neste helg, avslutter en strålende fornøyd Vålerenga-trener til Østkantavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere