RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Max Bjørsvik skal kjempe om en plass i Vålerenga-forsvaret resten av sesongen.
Max Bjørsvik skal kjempe om en plass i Vålerenga-forsvaret resten av sesongen. Foto: Foto: Vidar Langeland, Bergensavisen

VIF leier stopper fra 1. divisjon

I overgangsvinduets siste timer hentet Vålerenga Max Bjørsvik fra Nest-Sotra. Riki Alba sendes motsatt vei.

VALLE: Mandag kveld stengte overgangsvinduet i norsk toppfotball, og det var hektisk aktivitet på kontorene til Vålerenga helt frem til deadline. Sent på kvelden ble det klart at klubben har sikret seg stopperen Max Bjørsvik fra Nest-Sotra.

– Dette er en kjempemulighet for meg. Jeg har drømt om å spille i Tippeligaen lenge, sier Bjørsvik til Nest-Sotras egne hjemmesider.

Vålerengas trener Kjetil Rekdal ringte Bjørsviks agent like før overgangsvinduet stengte.

– Jeg må berømme Nest-Sotra for håndteringen av saken. Jeg er svært takknemlig for at de lar meg gå. I en annen klubb opplevde jeg å bli nektet å ta steget, så dette var proft av klubben, sier Bjørsvik.

Les også: Rekdal jobber med å få med Trøim videre

Lån med opsjon

Bjørsvik lånes ut sesongen, og Vålerenga har også sikret seg opsjon på kjøp hvis spilleren presterer. Det har han ambisjoner om å gjøre.

– Jeg er proppfull av selvtillit og satser på å spille meg inn i førsteelleveren. Jeg skal gripe denne sjansen. Det var kult at Rekdal ringte. Han er en meritert trener som garantert kan lære meg mye, sier Bjørsvik.

Stopperen har spilt i Nest-Sotra hele karrieren, med unntak av et opphold i Løv-Ham i 2011. I VIF må han i første omgang konkurrere med Nicolai Høgh og Simon Larsen om stopperplassene.

Alba og Calvo ut

Mens Max Bjørsvik tar turen fra Bergen til Oslo, drar den unge VIF-spissen Riki Alba motsatt vei. Alba har scoret mange mål i 2. divisjon for Vålerenga i år og får nå muligheten til å prøve seg på et litt høyere nivå.

Utlånsperioden for Alba er ut sesongen.

Også Diego Calvo forsvinner fra Vålerenga resten av sesongen. VM-spilleren fra Costa Rica leies ut til IFK Götborg.

– Diego har ikke fått ut potensialet sitt i år. Han har hatt en litt oppstykket sesong, med VM og mange landslagssamlinger. Vi tror det kan være bra for han å starte litt på nytt igjen nå i et helt nytt miljø, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til vif-fotball.no.

Rekdal understreker at 23-åringens potensial fremdeles er stort, så det skal tas en ny vurdering av Calvos fremtid etter sesongen.

I forrige uke ble det også klart at Sarpsborg 08 låner keeper Gudmund Kongshavn resten av sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere