Gå til sidens hovedinnhold

VIF med full pott

Nyopprykkete Vålerenga har åpnet sesongen med fem strake seire.

JORDAL Lørdag kveld ble Kristiansand slått 42-29. Tidligere er Oppsal, Kragerø, Nøtterøy og Herulf beseiret.

Etter en ordinær 1. omgang hvor VIF ledet 17-16, tok de fullstendig over den siste halvtimen.

- Sånn har vi holdt på i hele år. I noen omganger har vi hatt helt blackout, så setter vi på turboen. Litt frustrerende, men samtidig ålreit å vite at vi har den muligheten, sier trener Kent Staahle.

Spiller bedre

VIF har vokst med opprykket og spiller bedre håndball denne sesongen. Tempoet er tilpasset divisjonen, og de virker fysisk sterkere enn i vår.

- Jo, vi spiller mye bedre nå enn forrige sesong. Stallen er bra, vi kan slå alle, men også tape for alle. Slik er det i Vål'enga.

Selv om VIF bare var ett mål foran til pause, var det ingen fare for poengtap her. Et ungt lag fra Kristiansand hadde lite å stille opp med i 2. omgang.

KIF-trener Konrad Olavsson sier: - Vi hang bra med til pause, men klarer ikke å spille to gode omganger. Vi spilte godt i én omgang mot Viking Stavanger, og førsteomgangen vår nå var bra. Mange av spillerne er 19-20 år, og vi trenger tid på å bygge laget vårt.

Senker forventningene

Både Viking Stavanger og VIF står uten poengtap etter fem serierunder.

- Vi har fått en veldig positiv start på sesongen. Ut fra det laget vi har - på papiret - bør vi komme på øvre halvdel av tabellen, sier Staahle nøkternt.

I 2. omgang fikk VIF satt forsvaret.

- Det ga oss mer trøkk i ankomstfasen. Men vi skal ikke slippe inn så mange mål som 29. Det er seks-sju for mye, mener VIF-treneren.

Se tabellen for 1. divisjon menn

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene