VIF sliter i motbakke

Vålerengas keeper Ann Bredvold sto en god kamp mot Njård 2.

Vålerengas keeper Ann Bredvold sto en god kamp mot Njård 2. Foto: FOTO: Magne Mellem Enoksen

Nedrykksspøkelset truer damene til Vålerenga håndball, etter lørdagens tap mot Njård 2.

JORDAL: I fjor var Vålerengas håndballdamer med i kampen om opprykk helt til sesongslutt. I år ser det ut til å bli kamp i andre enden av tabellen helt til siste runde.

Seieren mot Slitu forrige helg var bare Vålerengas tredje for sesongen. Dermed var det ekstra viktig med seier mot Njård 2 på lørdag, ettersom laget fra vestkanten lå like over nedrykksstreken.

Tøff start

Men det var Njård som åpnet kampen best. Vestkantlaget spilte godt og aggressivt i forsvar, og Vålerenga slet med å finne åpninger. Dermed ble det mange avslutninger på dårlige sjanser. Det ga Njård mange kontringsmuligheter, som bortelaget tok godt vare på.

Bare solid keeperspill av Vålerengas sisteskanse Ann Bredvold hindret at det so mer enn 2-6 da VIF tok timeout halvveis i omgangen. Andre halvdel ble imidlertid ikke særlig bedre enn første, og Njård gikk til pause med ledelse 13-5.

Vant andre omgang

Etter pause var det en mye bedre utgave av Vålerenga som kom på banen. Laget spilte med høyere tempo både offensivt og defensivt. Spesielt forsvarsspillet var av en helt annen klasse, og VIF liknet til tider på sin motstander før pause.

Etter ti minutter av andre omgang hadde lagene bare maktet én scoring hver. Men Vålerenga fikk etter hvert orden på angrepsspillet også. Njård-ledelsen krympet til 16-12 ti minutter før slutt.

Men nærmere kom ikke VIF. Njård fant igjen angrepsrytmen og scoret noen enkle mål mot et slitent Vålerenga-forsvar på slutten. Kampen endte til slutt med 22-15 til bortelaget.

Fire rykker ned

Vålerenga beholder dermed plassen tredje sist på tabellen. I og med at hele fire lag rykker ned, kan det bli en tøff vår i Jordalhallen. Njård 2 har på sin side fem lag bak seg etter seieren.

Neste kamp for Vålerenga er hjemme mot serieleder Sarpsborg. Kampen går neste lørdag klokken 16.30.

Se tabellen her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag