RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF-talent med perlescoring


I SKUDDET: Her sender Mortensrud-gutten Ghayas Zahid (17) Vålerenga opp i ledelsen 2–1 mot Viking, men gjengen fra Stavanger slo tilbake og vant bronsekampen.
I SKUDDET: Her sender Mortensrud-gutten Ghayas Zahid (17) Vålerenga opp i ledelsen 2–1 mot Viking, men gjengen fra Stavanger slo tilbake og vant bronsekampen. Foto: Begge foto: Anders Halvorsen
Vålerenga-spiller Monir Benmoussa (17) fra Holmlia glemmer aldri 1-0-scoringen i bronsefinalen mot Viking.

VALLE HOVIN: Holmlia-gutten (bilde til høyre) serverte Vallhall-publikummet og tv-seerne et stort idrettsøyeblikk fredag ettermiddag.28 minutter inn i bronsefinalen i Carnegie Elite Tournament, traff Monir Benmoussa ballen og mål på en måte som alle fotballspillere drømmer om.

Fra skrått hold – 25 meter fra mål – med strak vrist – banket han kula helt bort i motsatt vinkel. Viking-keeperen var aldri i nærheten av kanonen.

– Ubeskrivelig

– Det var et lykketreff. I forkant tenkte jeg: «Nå kliner jeg bare til», sier Monir og ler.

Etter kunstverket stormet 17-åringen mot VIF-benken. Der ble han møtt av elleville lagkamerater.

– Følelsen var ubeskrivelig. Jeg kommer nok aldri til å glemme den scoringen. Det som skjedde rett etter målet, husker jeg nesten ikke, forteller Monir, som går i andreklasse på Wang Toppidrett.

VIF koblet grepet om tredjeplassen i klubbens egen eliteturnering etter Holmlia-guttens perle.

Men Viking reiste seg, utliknet to ganger – og vant bronsekampen på straffer.

– Vi spilte en god kamp og fortjente seieren, sier Monir, som nektet å deppe etter kampslutt:

Drømmer om Europa

– Alle på laget har fått mye ut av denne turneringen, og vi har gjort det bra. Det var godt å kjenne at man holdt nivået.

– Hva er det langsiktige målet ditt?

– Drømmen er å spille i Premier League eller La Liga. For å nå dit, må det jobbes hardt. Men jeg stresser ikke. Jeg har god tid, sier Monir Benmoussa til Nordstrands Blad.

Lagkamerat og klassekompis på Wang Toppidrett, Ghayas Zahid fra Mortensrud, scoret også i fredagens kamp mot Viking. Med et raskt skudd fra 14 meter, sendte teknikeren VIF i føringen 2–1.

– Det var gøy å få en scoring, men jeg burde hatt et par til, sier Ghayas, som forrige sesong spilte på VIFs rekruttlag i 2. divisjon. Også Mortensrud-gutten drømmer om Europa.

– Men først håper jeg å spille meg til fast plass på elitelaget til Vålerenga, sier Ghayas Zahid.

PS! FC København vant VIFs eliteturnering i Vallhall. I finalen slo danskene IFK Gøteborg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere