VIF-talent prøver lykken i Bærum

Monir Benmoussa (19) har signert ettårskontrakt med Bærum.

Monir Benmoussa (19) har signert ettårskontrakt med Bærum.

Unggutten har signert en ettårskontrakt med Bærum. Allerede lørdag skal han møte sitt gamle lag til kamp på Sandvika stadion.

HOLMLIA: – Det blir litt rart å møte Vålerenga, men jeg er klar. Tror det blir både morsomt og spennende, sier Benmoussa.De gamle lagkameratene ble litt overrasket over overgangen, og synes det var leit at han dro. Benmoussa forteller at sånn er det i fotball, man kan ikke alltid få det som man vil.

Les også: Se Vålerenga live på dittOslo lørdag

– Hvordan klanen tar det, er jeg usikker på. Jeg har kanskje ikke vært med lenge nok til at de kjenner meg, men det blir spennende å se, forteller Benmoussa.

Vålerenga-karrieren

Monir Benmoussa kom til Vålerenga, fra Holmlia, for tre og et halvt år siden.

Utviklingssjef i Vålerenga, Aleksander Olsen, forteller at Benmoussa har hatt en god utvikling siden han kom til klubben som sekstenåring.

Les også: Iskald opplading for Vålerenga

– Monir er en fin gutt, med gode holdninger. Da han kom til oss hadde han trent mye, men var litt uskolert. Gjennom utdanningssystemet vårt, ble han en litt mer skolert spiller, og fikk muligheten til å trene mye med a-laget i fjor. Han fikk også prøve seg i noen kamper, sier Olsen.

Olsen forteller at Benmoussas utfordringer som ving, er å komme i posisjon for å kunne score mål. I spill én mot én må han også bli råere.

– Det som blir viktig for ham er å få spisskompetanse. Han har en bra basis, og er gjennomsnittlig god, men mangler det lille ekstra som skal til for å få en plass i Tippeligaen, sier Olsen.

Han tror nivået i Adeccoligaen vil passe Benmoussa bra, og at spill der vil kunne bidra til at han utvikler seg videre.

Les også: Denne tabellen topper Vålerenga

– Vi kommer til å følge med på Monir, slik som vi gjør med alle spillere vi har hatt i utdanningssystemet vårt. Klarer han å løfte seg, er det mulig at han kan spille i blå drakt igjen, forteller Olsen.

Nittenåringen fikk sin a-lagsdebut mot i fjor. Det ble to cup-kamper og en kamp borte mot Molde i Tippeligaen. I sin debutkamp mot Ullern, scoret han etter bare tre minutter på banen. Han scoret også seks mål for Vålerenga II forrige sesong.

Overgangen

Benmoussa ble oppringt av Bærum, som inviterte ham til å bli med på trening. Etter et par treninger hadde han bestemt seg for å bli i klubben.

– Jeg likte spillestilen. Bærum er et lag med mange unge spillere som spiller morsom fotball. sier Benmoussa.

Han tror det blir en bra og spennende sesong for ham i den nye klubben, og han gleder seg til å lære mer av voksenfotballen i Adeccoligaen, som er et hakk opp fra det han er vant med.

Bærum rykket opp igjen til Adeccoligaen etter forrige sesong. Holmliagutten forteller at målet for sesongen blir å holde seg der.

Les også: Vraket i VIF, får sjansen i Monaco

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag