VIF trenger poeng

VIF har havnet bakpå tabellmessig, og mot serieleder BSK ble det sjumålstap, 3-10, da lagene møttes mandag kveld. Begge foto: Carina Alice Bredesen

VIF har havnet bakpå tabellmessig, og mot serieleder BSK ble det sjumålstap, 3-10, da lagene møttes mandag kveld. Begge foto: Carina Alice Bredesen

Mandag ble det tap for serieleder BSK. Og det blir tøft for VIF å ta poeng i de to neste kampene også.

VIF-keeper Kristoffer Sødergren måtte plukke ti baller ut av nettet, men gjorde likevel en meget solid kamp mellom stengene, da BSK gjestet Jordalhallen.

JORDAL: Søndag 24. januar gjester serietoer Fredrikstad Jordalhallen, og onsdagen etter skal VIF måle krefter mot serietreer Målløs i Nye Apalløkka.

Det kampprogrammet er lite lystig lesning for et VIF-lag som er i poengnød for å slippe nedrykksspøkelset mot slutten av sesongen.

Ubeseiret

VIF har kun tre seire på tretten kamper hittil, i tillegg har de en uavgjort. Det vil si ni poengløse matcher for herrene å blått.

Mandag ble dessverre intet unntak.

Da var serieleder Bækkelaget på besøk i Jordalhallen, og da kampen var over var de gule og blå fortsatt ubeseiret i 1. divisjon Østland.

– Sesongen fram til nå har ikke vært bra. Vi har fått noen harde slag, og tapt mange kamper, sier VIFs sisteskanse, Kristoffer Sødergren.

God keeper

Til tross for ti baklengs, var han VIFs beste spiller i kampen mot BSK. Han hadde en stor del av æren for at tapet ikke ble større.

– Det er surt at de stikker ifra på lystavla i siste periode. Da slurver vi med markeringene, og de får tre lette mål, sier Sødergren skuffet.

Selvtillit

Men VIF viste at de kan, da de søndag spilte 6–6 mot Grei.

– Det ga oss masse selvtillit. Jeg tror nok ikke vi hadde spilt såpass jevnt mot Bækkelaget i dag hvis ikke det hadde vært for uavgjort mot Grei søndag, sier VIF-keeperen.

Da lå VIF under 3–1 etter første periode, men hentet inn forspranget i midtperioden. Siste periode endte 2–1 til Grei, og sluttresultatet ble 6–6 og ett poeng til hvert av lagene.

Midt på tabellen

Og det var ett viktig poeng for VIF med tanke på tabellposisjonen. I skrivende stund ligger Vålerenga rett under «kanskje nedrykk»-streken, kun tre poeng foran Drammen på direkte nedrykk.

– Målsettingen er å havne midt på tabellen, godt unna nedrykk. Vi håper å slippe å spille med kniven på strupen mot slutten av sesongen, sier Sødergren.

Han medgir at de to neste kampene blir tøffe.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å ta poeng, men det blir vanskelig. Men etter de to kampene må vi begynne å plukke poeng for alvor, avslutter Sødergren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.