RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åge Petter Christiansen er ferdig som styreleder i Vålerenga Fotball til uka.
Åge Petter Christiansen er ferdig som styreleder i Vålerenga Fotball til uka. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

VIFs styreleder trekker seg

Styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball trekker seg fra sitt verv i klubben.

VALLE: Vålerenga opplyser på sine nettsider fredag at Åge Petter Christiansen trekker seg etter styremøtet den 29. juli. Styrelederen tar på seg mye av ansvaret for klubbens akutte økonomiske problemer i sommer.

– Utfallet av voldgiftsrettens dom ble verst mulig for Vålerenga Fotball, og det tar jeg ansvaret for, sier Christiansen til Vålerengas nettside.

Han uttrykker samtidig glede over å ha fått på plass en nedbetalingsavtale med Stabæk for boten og saksomkostningene på 6,2 millioner kroner.

– Til tross for at grunnlaget nå er lagt, finner jeg det riktig å gå av nå. Voldgiftssaken hefter ved meg, sier Christiansen.

Krevde avgang

Flere Vålerenga-supportere har vært ute og krevd styrelederens avgang den siste tiden, noe som særlig ble synlig på informasjonsmøtet på Valle 12. juli og på tribunen under Rosenborg-kampen dagen etter.

Styrelederen selv innrømmer at det har vært en vanskelig tid, særlig økonomisk, siden han begynte i mars 2012.

–  Vi startet i overgangen 2012/13 med et omfattende program for å redusere kostnadene, noe vi ser tydelige resultater av i dag. Budsjettet for eliten blir halvert neste år sammenlignet med 2012, så det gjenstår fortsatt mye, forteller Åge Petter Christiansen til vif-fotball.no.

VIF-styret har allerede stilt sine plasser til disposisjon gjennom å kalle inn til ekstraordinært årsmøte 1. september, men nå forlater Christiansen skuta allerede 29. juli.

Omorganisering

Det ekstraordinære årsmøtet uansett få viktige ting å ta stilling til. Det er allerede kjent at VIF-ledelsen jobber med en ny organisasjonsmodell for klubben. I fredagens pressemelding letter Åge Petter Christiansen på sløret.

– Styret foreslår en ny organisasjonsmodell, med breddeklubb, eliteklubb og en stiftelse for sosiale formål, forklarer den avtroppende styrelederen.

En slik deling vil gjøre at en eventuell konkurs i elitesatsingen ikke river med seg breddesatsingen og det sosiale arbeidet i fallet. Christiansen håper hans avgang vil gjøre det videre arbeidet lettere.

– Når jeg går av, kan klubben diskutere organisasjonsmodell – og ikke personer, sier Christiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere