RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vigelandsmuseet åpner igjen


Vigeland i aksjon: Gustav Vigeland stående i sitt atelier i 1923. Flere bilder kan sees på museet fra torsdag.
Vigeland i aksjon: Gustav Vigeland stående i sitt atelier i 1923. Flere bilder kan sees på museet fra torsdag. Foto: FOTO: UTLÅNT AV VIGELANDSMUSEET
Etter nesten et år med rehabilitering, er det endelig klart for åpning av Vigelandsmuseet igjen.

Torsdag åpner Vigeland-museet igjen, etter å ha vært stengt siden august 2010.

Under stengningen har museet gjennomgått en omfattende rehabilitering.

– Vi ser nå frem til igjen å kunne åpne dørene for publikum. Åpningen markeres med to nye utstillinger; Uten sokkel og Vigeland på Frogner, samt nymontering av deler av den faste samlingen, skriver museet selv i en pressemelding.

Det blir ikke bare nye utstillinger som åpner torsdag. Det blir også sommerfest og konsert med Tommy Tokyo & starving for my gravy i museets borggård.

Utstillerne på Uten sokkel er samtidskunstnerne Julieta Aranda, Keller og Kosmas, Olafur Eliasson, Jan Freuchen, Lars Morell og Børre Sæthre. Museet opplyser at det dreier seg om arbeider som befinner seg på gulvplan «og viderefører det modernistiske bruddet med den tradisjonelle skulpturens opphøyethet».

Vigeland på Frogner viser ifølge museet hvordan bygningen fremsto som atelier og bolig for billedhuggeren i årene 1923-1943 (se bildet). Hoveddelen av utstillingen består av bilder fra Vigelands egen samling fotografiske glassplater som ble renset og digitalisert i 2009. Det vises også en dokumentarfilm fra 1955.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere