RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vigelandsparken mest besøkt

Innovasjon Norge utarbeider hvert år en attraksjonsliste over Norges 50 best besøkte attraksjoner for perioden 1. mai til 31. august.

Tallene er basert på billettsalg og tellinger, men kan ikke sees på som eksakte besøkstall.

Holmenkollen er den attraksjonen som har solgt mest billetter. De holder, med sine 643 620 besøkende, stand som den best besøkte attraksjonen i Norge på tross av nedgang for andre året på rad.

Kristiansand Dyrepark (556 320) kaprer andreplassen med en vekst på 5 prosent. Dyreparken er den eneste av de store fornøyelsesparkene som melder om vekst i årets sesong.

- Spennende attraksjoner som gir gode opplevelser er viktig for å holde norske turister i Norge og bidra til at utenlandske turister får minneverdige opplevelser på Norgesferien sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin til Glomdalen.no.

Vigelandsparken antas å være den best besøkte attraksjonen i Norge, men har ikke mulighet til å foreta tellinger og er derfor ikke med på listen.

VIGELANDSPARKEN, som dekker 320 mål, har 212 skulpturene er modellert av Gustav Vigeland og området er opparbeidet etter hans tegninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere