RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viktig å bo ved skolen

For barnefamilier er det skolen som teller mest når de velger hvor de vil bo i Groruddalen.

Groruddalen: Ettersom nordmenn har god økonomi og positive tanker om egen fremtid kan mange tillate seg å sette høyere krav i valg av bolig. Beliggenhet troner på toppen av lista over kriterier folk velger etter. Hvilken skole adressen sokner til viser seg å være noe av det viktigste når barnefamilier i Groruddalen er på boligjakt.
Spesielt barneskolen er viktig. Familier som trenger større plass velger ofte en ny bolig i samme område for at barna skal slippe å bytte skolemiljø, forteller megler Inger Helene V. Simensen i Krogsveen på Stovner.
I tillegg er det viktig å ha tilhørighet til stedet og skolen selv. Mor eller far har ofte selv vært elev på skolen der de ønsker at poden skal lære sin ABC. Å ha familie i nærheten og kjenne området pekes ut som de hyppigste kriteriene. Ved siden av dette kort og trygg vei til skolen avgjørende. I noen tilfeller velger foreldrene bolig som sokner til en skole med et spesielt god skole, men dette er ikke det vanligste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere