RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viktig å ikke la seg skremme


I dette huset på Grefsen ble to små barn og en kvinne drept med et stikkvåpen torsdag.
I dette huset på Grefsen ble to små barn og en kvinne drept med et stikkvåpen torsdag.
Bydelsdirektøren og bydelsoverlegen ønsker ikke at befolkningen skal skremmes av hendelsene på Grefsen, og håper ikke den fører til økt fremmedfrykt.

NYDALEN/GREFSEN: Nordre Aker Budstikke møter en rystet bydelsdirektør Mona Taasen og bydelsoverlege Georg Semcesen morgenen etter det brutale drapet på Grefsen. De to er likevel opptatt av at bydelens befolkning ikke skal la seg skremme.

Midlertidig bosted

Huset i Bjerkealleen er eid og drevet som et korttidshjem av Unni Gumbs. Oslo kommune leier og disponerer leiligheter i huset for flyktninger og asylsøkere.

Taasen understreker at huset er et midlertidig oppholdssted for barnefamilier til de blir plassert på en fast adresse.

Det er Oslo kommune sentralt, og ikke Bydel Nordre Aker som forvalter avtalen, det betyr at bydelen ikke har noe med den administrative driften av leilighetene. Bydelen har likevel inspisert lokalene i forkant av at de ble tatt i bruk som korttidsboliger.

Vi godkjente hygiene og sanitærforhold i huset for utleie for 3-4 år siden, sier Semcesen, og legger til at huset holdt svært høy standard.

Det skal ha vært brukt til dette formålet også tidligere, men så vidt meg bekjent har det aldri vært meldt om bråk der før nå, sier han.

Må ikke føre til fremmedfrykt

Bydelsdirektøren og bydelsoverlegen ønsker ikke at hendelsen skal skremme Nordre Akers innbyggere.

Dette er en tragisk hendelse, men det er likevel svært sjelden slike ting skjer, sier Semcesen.

Vi ser at mange blir skremt, noe som er veldig forståelig, og at de føler at det ikke er trygt lenger i bydelen. Det stemmer ikke, for Nordre Aker, med sine 43.000 innbyggere er fortsatt en av de tryggeste bydelene å bo i i Oslo, sier Taasen.

Likevel må vi ikke glemme at vi bor i en by der mange trenger hjelp. Solidaritet og det å stille opp for andre finner vi mye av i Nordre Aker, legger hun til.

Derfor bør ikke dette føre til fremmedfrykt, sier bydelsoverlegen.

Bydelsdirektøren mener alle Oslos bydeler må ta ansvar for de i befolkningen som trenger ekstra hjelp fra det offentlige, og hun vil ikke kritisere plasseringen av et slikt hus i et boligområde.

Dette skal være et godt sted å bo for familier, i rolige og trygge omgivelser.

Semcesen mener det som oftest har en positiv innvirkning på folk når de får bo så «normalt» som mulig.

Det kan ikke være slik at vi ikke kan ha slike boliger i våre områder. Vi må alle ta ansvar, sier Taasen.

Tilhører andre bydeler

Etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til, skal den drepte familien ha blitt tildelt boligen av sosialtjenesten i Bydel Grorud. De øvrige familiene i huset tilhører bydelene Grünerløkka og Søndre Nordstrand. Det er disse bydelene som har ansvaret for å ta seg av de andre familiene som bodde i huset, og gi dem husly frem til politiet har avsluttet de kriminaltekniske undersøkelsene.

Ingen av beboerne i huset tilhører sosialtjenesten i vår bydel. Derfor er Bydel Nordre Akers rolle i saken slik sett avsluttet, forteller Taasen.

Bydelen vil likevel håndtere eventuelle «etterdønninger» i nærmiljøet, og bydelsoverlegen skal i løpet av dagen besøke barnehagen som ligger like i nærheten av huset der drapene fant sted, og naboer.

Bydelens kriseteam har vært tilgjengelig for befolkningen på telefon siden hendelsen, men har så langt ikke blitt kontaktet av noen. Vi vil fortsette å være tilgjengelig dersom beboere i området trenger hjelp eller assistanse i kjølvannet av hendelsen, sier Taasen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere