*Nettavisen* Nyheter.

Viktig å tenke nytt

n n Når bydelene mangler penger, er tiltak for barn og unge gjerne den første salderingsposten. Spare seg til fant, sa en før i tida. Når bydelene ikke ser nytten av å satse på barn og unge, får vi et fattigere samfunn.

n n Slipp ungdommen til og kreativiteten blomstrer. Fritidsklubbene er kanskje det beste eksempel på dette. Et bedre alternativ til å henge på senteret eller lage krøll for andre i lokalsamfunnet, finner du ikke.

n n Fritidsklubbene er også arnested for utvikling av gode rollemodeller. Her møtes ungdom med forskjellig bakgrunn og oppvekst. Her møtes ungdom og voksne i et velorganisert miljø. Et velorganisert miljø som skaper trygghet og som gir rom for utprøving av nye og skapende muligheter.

n n Ungdomsrådet i bydel Alna er et godt eksempel på lønnsom satsning. Her får bydelspolitikerne gratis råd og innspill om hvordan ungdommen selv ønsker å ha det. Ungdomsrådet tar også selv initiativet til saker de ønsker å fremme. De har en ramme på 30 000 kroner som skal gå til aktiviteter og tiltak i regi av ungdomsrådet.

n n Mange unge har allerede benyttet seg av muligheten og har fått penger til utprøving av egne ideer. Ideer som ofte inkluderer andre og som skaper nye aktiviteter. Aktiviteter som ikke minst klubbene har stor nytte av. Kreativiteten skorter det i alle fall ikke på. Bare se på Trosterud fritidsklubb, der de unge som først fikk midler nå bruker disse til å lære videre og inkludere andre unge i sine prosjekter.

n n Ved neste korsvei og mangler i budsjettet, bør politikerne sette seg ned og tenke nytt før de bruker sparekniven. La tiltakene for barn og ungdom koste det de skal koste. Med innsparingene kommer de positive resultatene. Færre som faller utenfor og færre banditter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag