RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viktig å være tidlig ute

Da det var klart at Rommen Kjøtt skulle nedlegges, ble Aetat koblet inn. Resultatene har vært meget positive, og både bedriften og Aetat oppfordrer andre til å følge samme rute.

Oslo: Å være arbeidssøker er både tidkrevende og vanskelig, derfor er det viktig å være tidlig ute når man vet man kommer til å være uten arbeid. I steden for å vente til juli med å søke nytt arbeid, begynte de ansatte på Rommen Kjøtt forberedelsene til et nytt arbeidsliv allerede i november.
Rommen Kjøtt hadde et veldig bra opplegg. Det er utrolig vanskelig å få industrijobber nå, og det lønner seg å være tidlig på banen, sier Torkel Sondresen fra Aetat som jobbet med de ansatte ved anlegget gjennom personlige intervjuer og veiledning innen jobbsøk og Aetats tilbud.
Vi vil jo selvfølgelig ha færre brukere av Aetat, hvis det lar seg gjøre.
Veiledning
Sondresen kartla individuelle behov i jobbsøkingsprosessen. Personlig intervjuer med hver ansatt gjorde at jobbstøtten ble mer effektivisert, og at de ansatte fikk et mer målrettet jobbsøk.
Og Sondresen er godt fornøyd med resultatet.
Hadde flere gjort som Rommen så hadde det gått mye bedre for mange, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere