Gå til sidens hovedinnhold

- Viktig med et levende miljø

Bydelspolitikerne roser utelivsbransjen og Møllergata skoles engasjement for å gjøre Møllergata trygg og attraktiv.

MØLLERGATA: De siste ukene har Lokalavisen skrevet om hvordan ulike krefter i Møllergata har gått sammen for å trygge omgivelsene i gaten, som på 90-tallet ble omtalt som gatekriminalitetens hovedpulsåre i sentrum.

Tryggere nå enn før

– Det er viktig at politikerne tar de nødvendige grep for å gjøre området attraktivt å både bo og ferdes i, sier Gudrun Jære Hoel (V).

Lokalpolitikeren, som selv bor i Møllergata, er enig med sentrumpolitiets Morten Haukeland som mente at de siste års nyetableringer på utelivsfronten har hatt positive ringvirkninger for nærmiljøet.

– Jeg føler meg mye tryggere i dette området nå enn før Revolver åpnet, sier hun. – Dersom det blir for mange øde strekninger i sentrumsområdene, tiltrekker de seg fort uønskede elementer. Derfor er det levende miljøet i Møllergata viktig for å skape trygghetsfølelse, sier hun.

Hun er også glad for at Møllergata skole har tatt rekrutteringssaken i egne hender, i samråd med foreldrene.

LES OM MØLLERGATA BYMILJØSKOLE HER!

En helhetlig utvikling

– Jeg synes det er en spennende idé skolen og foreldrene nå jobber med, sier Rune Aale-Hansen (H) til Lokalavisen.

Han ser idéprosjektet som et ledd i den helhetlige utviklingen av området, som bydelsutvalget på St. Hanshaugen lenge har arbeidet for.

Aale-Hansen nevner blant annet opprustningen av Kristparken, ny boligbebyggelse i området og den styrkede innsatsen mot narkosalg og kriminalitet som eksempler.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus