RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viktig offensiv

Det går mot lysere tider og dermed blir det mer synlig igjen hvordan det ser ut rundt oss. Søppel og etterlatenskaper som ligger slengt langs veier og i grøntområder, vil nok garantert dukke opp denne våren også. Selv om snøen ikke har hjulpet til med tildekkingen i særlig grad akkurat denne vinteren.

Det som dessverre også kommer mer og mer for en dag er nedgrising av bygninger, populært kalt tagging. Dessverre har det blitt mere av slikt igjen i vårt lokalmiljø, og nå tas det grep. Ruskengeneral Kjellaug Løken fra Nordstrand går i spissen for et prosjekt som heter «Stopp Tagging», og håper at prosjektet skal gi synlige resultater i form av mindre tagging. Blant tiltakene er en ordning der bydelen melder seg inn i en ordning som garanterer fjerning innen 48 timer for en rimelig penge. Nordstrand og Søndre Nordstrand er allerede med i ordningen, nå følger Østensjø etter.

Vi ser at på eiendom hvor tagging blir raskt fjernet, så taper taggerne terreng. Kanskje må man fjerne taggene noen ganger før det har en effekt, men vi ser at det nytter, sier Løken og påpeker at ordningen fungerer som en slags forsikring. Når en melder seg inn i ordningen, blir gårdens gatevendte fasade undersøkt, rengjort for tagging og impregnert der det er hensiktsmessig. Fasaden forblir deretter taggefri ved at nye tagger fjernes fortløpende så sant man melder ifra. Prisen for å være med i ordningen avhenger av bygningsmassens beskaffenhet og mengden av tagging i området. Kjellaug Løken oppfordrer alle gårdeiere til å melde gården sin inn i den kommunale fjerningsordningen.

Erfaringene viser også at der det settes inn en ekstra innsats, blir det også en reell nedgang i problemet. I Groruddalen er erfaringene med ekstra innsats mot tagging allerede svært gode. Det handler om å fjerne ting før de rekker å «sette seg» i lokalmiljøet, og resultatet er merkbart. På eiendom hvor tagging blir raskt fjernet, taper altså taggerne terreng. Alle tilfeller bør også anmeldes til politiet. Det er trist at en må bruke energi og penger på slik opprydding, men dessverre er alternativet en nedtagget by,. Da er det bedre å ta ondet ved roten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere