Gå til sidens hovedinnhold

Viktig tur til Latvia

Den 1. april ruller representanter fra Kristi menighet på Kampen mot Latvia med en lastebil full av klær.

KAMPEN: Den lokale menigheten har samlet inn klær i årevis, og kjører hver eneste vår av gårde for å hjelpe trengende på landsbygda i Latvia.

Solidaritet

I år blir det et stort følge som legger ut på veien for trengende i den fattige byen Jelgava, noen mil utenfor hovedstaden Riga.
Vi kjører en lastebil med klær og en buss med folk fra menigheter flere steder i Norge som ønsker å bidra der borte. Det har vi gjort i årevis. Dette er folk som virkelig trenger hjelpen vår, enten de sitter i fengsel, bor på institusjoner, sykehus eller andre steder. Vi prøver å hjelpe over alt. For selv om den økonomiske tilstanden i landet kanskje er på bedringens vei, så er det jo alltid slik at de rikere blir rikere og de fattige blir fattigere, sier Liv Cyren. Hun jobber frivillig i butikken Oasen brukthandel, som utelukkende samler inn penger til det aktuelle området i Latvia. Med seg på laget har hun også Unni Vera Johnsen i butikken og Roar Amundsen som vaktmester. De to sistnevnte skal passe på hjemme i Norge mens transporten drar mot Latvia. Butikken stenger ikke selv om noen kjører klær til utlandet.

Du kan bidra

Oppskriften på innsamlingen er enkel, men effektiv. Enten kan du bidra ved å kjøpe deg en vaffel og en kaffekopp mens du handler tøy i butikken, eller du kan sette klær du ikke bruker lenger utenfor. Noe av tøyet selges , mens resten bringes med til Latvia.
Alle pengene går riktig vei, forsikrer Roar Amundsen, og viser stolt fram en haug med svarte søplesekker stappfulle av klær.
Alt dette er klær som folk har satt fra seg utenfor. Jeg synes det er fantastisk jeg. Men det er bare å fortsette. Vi kjører neste år også vi, avslutter han.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker