RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viktige eldresentre

Hele 97 prosent av brukerne av Oslos eldresentre sier at tilbudet er viktig, viser en undersøkelse utført av Helse- og velferdsetaten.

Oslo: Bystyret ba byrådet i september 2005 om å gjennomføre en brukerundersøkelse blant brukerne av Oslos 42 eldresentre. Formålet var å synliggjøre og eventuelt bedre eldresentrenes tilbud. Rundt 2 800 personer har avgitt svar. 93 prosent av de spurte besøker et eldresenter hver uke, 53 prosent flere ganger i uken. Den største aldersgruppen er over 80 år. @Tekst.m.innrykk: Brukerundersøkelsen forteller oss at eldresentrene er noe langt mer enn et sted der man får en kopp kaffe eller leser avisen, sier byråd for velferd og sosiale tjenester Sylvi Listhaug i en pressemelding. @Tekst.m.innrykk: Eldresentrene er en arena hvor man kan treffe kjente og ukjente, dele erfaringer og ha felles aktiviteter. Gjennom dette bygges et sosialt nettverk som er en støtte ved sykdom og når en har problemer, legger hun til.
Brukerundersøkelsen avdekker også at innsatsen til frivillige på eldresentrene har økt de siste årene. @Tekst.m.innrykk: Eldresentrene er blitt møteplasser hvor frivillige kan engasjere seg, ved siden av å kunne bruke seg selv og være del av et sosialt miljø. Det er helt klart at det ligger en stor og viktig egenverdi i det frivillige arbeidet, sier Listhaug.
Rapportens anbefalinger skal nå følges opp av bydelene, etatsapparat og berørte instanser. Det skal blant annet sikres mer forutsigbare økonomiske rammer for eldresentrene, og skriftlige samarbeidsavtaler mellom bydelene og eldresentrene skal på plass. Kompetansebygging for bedre å kunne ivareta ensomme og isolerte eldre, og en videreutvikling av eldresentrene som møtesteder for eldre fra etniske minoriteter er også aktuelt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere