*Nettavisen* Nyheter.

Viktigst å skape et levende senter

Avantor avviste på folkemøtet at de vil bygge det omstridte Signalbygget på 24 etasjer for å tjene penger.

Grøntarealer og det fremtidige signalbygget var temaer som ble tatt opp med utbyggeren Avantor under et folkemøte i Nydalen sist uke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det var mye fokus på grøntomrpdene i Nydalen under folkemøtet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Avantor har lagt inn et forslag om at boligene skal bestå av en blanding av basebebyggelse på 4 etasjer og «tårnbebyggelse» på 10-12 etasjer.

NYDALEN: Folkemøtet bla arrangert i fobindelse med festivalen Nydalen TWIST. Prosjektdirektør i Avantor, Liz-Heidi Leonhardsen, gikk gjennom både fremtidige og påbegynte prosjekter i Nydalen.

Etterlyste grøntarealer

Ivar Christiansen (Ap) fra bydelsutvalget i Nordre Aker etterspurte mer grøntarealer rundt byggingen av Sandakerveien 113-119.

Vi har sendt inn et planinitiativ bestående av næringsvirksomhet, boliger og service, svarte Liz-Heidi Leonhardsen, som forklarte de har lagt inn et forslag om at boligene skal bestå av en blanding av basebebyggelse på 4 etasjer og «tårnbebyggelse» på 10-12 etasjer.

Området mellom boligene og næringsbygget er foreslått tilrettelagt med et åpent og grønt uteoppholdsareal, sa Leonhardsen.

Hun fikk også spørsmål fra publikum om grøntarealer og møteplasser i området generelt.

Vil skape møteplasser

Avantor har en tankegang om at det viktigste vi gjør i utviklingen av et levende bydelssenter er å skape møteplasser og aktiviteter som innbyr til bruk, sa Leonhardsen.

De vil blant annet ferdigutvikle grøntbeltet langs Akeselva mellom Kokkamok og Solsiden.

I tillegg vil parkeringsplassene på oversiden av Nydalsveien 21 bli endret til parkområde når eksisterende parkeringsplasser flyttes under nybyggene i Nydalsveien 16-26.

Om prosjektet i Nydalsveien 16-26 sa Leonhardsen at de har planlagt boliger, kontorer og service. På det høyeste vil bygget bli seks etasjer mot Nydalsveien, og vil skråne nedover inn mot eksisterende boligbebyggelse.

I området mellom boligene og de eksisterende boligene opplyste Avantor at det vil legges til rette for et flott grøntområde. Dette vil også være en del av grøntsatsingen i Nydalen.

Kontrakten går ut med Spigerverket i 2010, og tidspunkt for utbygging avhenger av hvordan markedet utvikler seg videre, sa Leonhardsen.

En attraksjon

Nydalsutbyggeren fikk også flere spørsmål om det forestående Signalbygget på 24 etasjer, som er sendt til behandling hos Plan- og bygningsetaten/ kommunen.

Avantor ser på en slik utbygging som en viktig brikke i deres visjon om å skape et levende bydelssenter med spennende møteplasser og med liv mellom husene, den avsluttende prikken over i'en etter en lang utbygging i Nydalen, sa Leonhardsen.

Bygget vil bli en attraksjon og vil gjøre Nydalen til en destinasjon for hele Oslo's befolkning, sa hun.

Hun tilbakeviste at Avantor kun ønsker å bygge Signalbygget for å tjene penger, blant annet på bakgrunn av de høye byggekostnadene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.