RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viktoria leder studenter i Canada


Victoria Prøitz går løs på sitt andre år som ANSA-leder i Canada og er blitt utrolig glad i det mangfoldige landet.
Victoria Prøitz går løs på sitt andre år som ANSA-leder i Canada og er blitt utrolig glad i det mangfoldige landet. Foto: FOTO: Privat
Victoria Prøitz fra Bygdøy har blitt gjenvalgt som leder for de norske studentene i Canada, og gleder seg til nok et år fylt med utfordringer.

Bygdøy/ Canada: – Jeg dro til Vancouver i Canada fordi jeg ønsket å studere ved et engelskspråklig og anerkjent universitet. Simon Fraser University er i så måte perfekt. De tilbyr et bredt utvalg av fag med høy kvalitet. Jeg stortrives, selv om det til tider kan være svært mye å gjøre, sier Victoria Prøitz.

Del på Facebook

Imøtekommende folk

Victoria er 23 år og studerer økonomi og handel ved Simon Fraser University i OL-byen Vancouver.

Hun kan forteller at kanadierne er imøtekommende og vennlige folk som gjerne slår av en prat på bussen.

– Jeg kan heller ikke nekte for at Canadas fantastiske natur var et stort trekkplaster. Når solen skinner og skolearbeidet er unnagjort reiser jeg for å stå på ski i Whistler, et av verdens beste skianlegg. Andre dager drar jeg ut for å seile i Vancouvers flotte fjorder, eller går på tur i de massive fjellene som omgir byen, forteller hun.

Nye impulser

Victoria liker godt det varierte miljøet hun møter i Canada.

– Studiene i Canada gir meg mulighet til å være en del av et multikulturelt miljø som utvider min intellektuelle horisont og gir meg mange nye impulser. Dette står i kontrast til de ofte skjermede norske studiemiljøene, sier hun.

Kandisk kultur i sentrum

Nå ser hun frem til et nytt år, og har klare visjoner om hvordan hun vil være som

– Som gjenvalgt og engasjert landsleder i ANSA Canada ser jeg frem til å bidra til et godt nettverk og trygghet for norske studenter her. Jeg synes også det er viktig med en god introduksjon til kanadisk kultur, noe jeg ønsker å legge vekt på gjennom forskjellige prosjekter, som for eksempel lokale arrangement og det årlige landsmøtet, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere