RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil "steine" bydelen

Ildsjelen Marit Stakvik Jørgensen vil plassere store steiner rundt omkring i Bydel Østensjø, gjerne dekorert av en lokal kunstner. For helsens skyld.

Østensjø: Hva er det Marit Stakvik Jørgensen pønsker på nå, tenker du kanske? Ildsjelen fra Svartdalen er kreftsyk, men like engasjert i nærmiljøet sitt som alltid. Og når denne damen, kjent fra blant annet bydelsutvalget, eldrerådet og Manglerud eldresenter først får en idé, er ikke veien lang fra tankestadiet til handling.

Mellom cellegiftkurene prøver jeg å holde meg aktiv ved å gå små turer, men jeg må hvile ofte. Det er ikke alltid så lett, for det er altfor få benker rundt omkring for gamle og syke, forklarer hun.

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke lanserer i disse dager en skritt-tellerkampanje, og oppforer folk til å gå mest mulig for helsens skyld. Vi eldre og syke har også godt av å komme oss ut på tur, men vi trenger steder å sette oss ned, påpeker hun.

Hvert skritt teller

Det er i anledning skritt-tellerkampanjen Stakvik Jørgensen fikk ideen sin.

Folk klager over at benker som settes ut blir stjålet, ødelagt eller tagget ned. Men man trenger jo ikke nødvendigvis en benk. Man kan sette ut store steiner på turveier og andre steder der folk ferdes, for de vil ingen ødelegge, sier Stakvik Jørgensen entusiastisk.

Jeg vil gjerne bevege meg og gå på tur, og krever ikke mer enn noe som er passe høyt og passe flatt til å slenge rumpa ned på innimellom. Jeg har alltid med meg et sammenleggbart sitteunderlag, så da gjør det ikke noe om det er litt vått eller ujevnt.

Steinstunt

Marit Stakvik Jørgensen ser for seg at bydelen skal utplassere slike store steiner som i dag gjerne brukes til å sperre av veier eller hindre folk i å parkere. Mens hun syslet med ideen sin kom hun til å tenke på de mye omtalte små, blå steinene som Skullerud Sportssenter i fjor plasserte rundt i bydelen som et reklamestunt.

Østensjø profilerer seg som en kulturbydel, så kanskje man kan finne noen som kan dekorere hvilesteinene sånn at de blir ekstra synlige? Da får man kunst og kultur samtidig, sier hun entusiastisk.

Som lokalpolitiker vil Marit Stakvik Jørgensen ta opp sitt eget steinstunt med bydelsutvalget og andre dertil egnede fora, men hun ønsker likevel innspill og støttespillere til forslaget sitt.

Hvis folk har noen egnede steiner de gjerne vil bli kvitt, eller vet hvordan man får tak i slike, må de gjerne ta kontakt!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere