*Nettavisen* Nyheter.

Vil åpne Finnmarksgata før jul

Ikke alle biler lot seg stoppe av at Finnmarksgata ble stengt. Likevel viser tellinger at trafikken minsket betraktelig mellom mai og oktober, samtidig som den økte i nabogatene. Foto: Anita Bakk Henriksen

Ulempene er større enn fordelene, konkluderer Oslo kommune med.

11.11.14 09:47

TØYEN: Det var før sommeren at Finnmarksgata, som går fra Carl Berners plass til Tøyen, ble stengt for biltrafikk.

Prøvestengingen er en del av Tøyen-avtalen, men nå viser det seg at Oslo kommune slettes ikke er så fornøyd med å stenge gata, som er en del av Ring 2, det vil si en av hovedfartsårene i Oslo.

Bymiljøetaten har nemlig evaluert konsekvensen, og de mener gata bør gjenåpnes så fort prøveperioden er ute i begynnelsen av desember, skriver Osloby.

Tellinger etaten har gjort, viser at trafikken har gått betydelig ned i gata i perioden fra mai til oktober, men effekten på støy og forurensing har vært minimal.

Årsaken er at trafikken har økt i nabogater, samt trolig også på Ring 3. Likevel er hovedargumentet for å gjenåpne Finnmarksgata at den er en del av Ring 2, og således «bidrar til et logisk utformet og godt lesbart veisystem», skriver avisa.

Etaten ber om at Finnmarksgata gjenåpnes så fort prøveperioden går ut i midten av desember. Byråd Guri Melby skal fremme en sak om gatas fremtid i løpet av den kommende uka.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.