*Nettavisen* Nyheter.

Vil at folk skal kunne bo nær jobben

PÅ jobb: TINE-ansatt Mobashar Malik både bor og jobber i Groruddalen. Det var god stemning da han møtte helseminister Jonas Gahr Støre og Prableen Kaur. FOTO: K.R.SPORESEM

– Det er svært positivt at det skapes arbeidsplasser der folk bor, sier Jonas Gahr Støre på bedriftsbesøk hos Tine på Kalbakken fredag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jobber i dalen: Meierisjef Marte Grøtan og hovedtillitsvalgt Roger Karlsen. Stortingsrepresentant Marianne Marthinsen

OSLO: Helseministeren fikk, sammen med Stortingsrepresentantene Prableen Kaur, Marianne Martinsen og Karin Yrvin se inn i Groruddalens største kjøleskap.

På spørsmål om hva Støre synes om Groruddalen som, ikke bare stedet der en stor del av Oslos byutvikling skal finne sted de nærmeste tiår, men også der det fremdeles skal være industriarbeidsplasser, svarer han følgende:

– Oslo som levende by skal si takk til en byutvikling som forener både boligområder og arbeidsplasser. Samfunnsutviklingen har ført mye av industrien ut av Oslo, men at det fortsatt er et mangfold i byen på dette området er bra.

Arbeidsplasser der folk bor

Støre påpeker også at flere av de ansatte han møtte på Tine både bor og jobber i Groruddalen.

– Det er positivt at det skapes arbeidsplasser der folk bor, sier Jonas Gahr Støre.

Prableen Kaur, selv fra Groruddalen, er enig:

– Arbeiderpartiet ønsker å stimulere til at nye arbeidsplasser legges til Groruddalen. Jeg tror det fortsatt vil være attraktivt å drive med noen typer industri i dalen, med direkte nærhet til for eksempel Alnabruterminalen og gode veiforbindelser, sier Kaur

Hun legger til at hun tror vi vil se en ytterligere dreining mot service- og kunnskapsarbeidsplasser, særlig på lang sikt.

– Hva vil Groruddalen være om tyve år, og hva vil Arbeiderpartiet satse på i denne delen av byen, Støre?

– Arbeiderpartiet vil bidra til at det skapes arbeidsplasser. Det er også veldig positivt at en stor del av bebyggelsen ligger nært marka og friområder. Dette må vi ta vare på videre. Det gir god folkehelse og et godt nærmiljø, sier Jonas Gahr Støre.

Viktig miljøpark

Prableen Kaur, som også er bystyrerepresentant i Oslo Bystyre legger til at Arbeiderpartiet blant annet har jobbet aktivt med Alna Miljøpark, som nå er vedtatt i bystyret.

- Alnaelva vil kunne bidra til nye spennende rekreasjonsområder for hele byen. Målet er at miljøparken kan få tilsvarende betydning som Akerselva Miljøpark har hatt, og legge grunnlaget for nye spennende byutviklingsmuligheter gjennom Groruddalen langs Alnaelva.

– Vi ønsker også å tilrettelegge for å utvikle de gamle drabantbyene for ny utvikling. Mange nærmiljøsentre kan trenge et løft og vi ønsker å revitalisere flere av disse til å bli nye attraktive knutepunkter ute i bydelene, avslutter Kaur, som også ønsker en forlengelse av Grouddalssatsingen.

Les hva Rødt synes om: Arbeidsplasser i Groruddalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.