*Nettavisen* Nyheter.

Vil at skolen skal hete Nordpolen

NYTT NAVN: Flertallet av bydelspolitikerne i Sagene ønsker at Sandaker videregående skifter navn til Nordpolen skole når den nå blir barne- og ungdomsskole. Foto: ARKIVFOTO

En gang i mellomkrigstiden var det en kafé ved navn Nordpolen på Sandaker. Denne ga navn til området den gang og nå kan en ny skole også dra nytte av navnet.

SANDAKER: Sandaker videregående blir barne- og ungdomsskole og skal derfor også få et nytt navn. Den oppgaven tilfaller bydelspolitikerne i Bydel Sagene.

Del på Facebook

I Oslo er det tradisjon for å kalle opp skoler etter navnet på stedet skolen befinner seg, etterfulgt av «skole». Så det ville vært enkelt og forutsigbart å kalle den nye barne- og ungdomsskolen for Sandaker skole – enkelt og greit.

Bydelspolitikerne i Sagene ønsket imidlertid å være litt nytenkende og gikk derfor tilbake til historien. De ønsket å markere et tydelig skille mellom den gamle og nye skolen.

Aps Jørgen Foss foreslo navnekonkurranse blant innbyggerne og de som skal bruke skolen, men da komiteen behandlet saken sist uke kom et annet fristende forslag på bordet.

Venstre hentet fram navnet Nordpolen, som området ved krysset på Sandaker heter, og foreslo å bruke det til å navngi den nye skolen.

– Tenk å være barn og si at man går på Nordpolen skole. Det er kult, sier avtroppende Venstre-kandidat Guro Fresvik.

Venstre fikk støtte fra Frp, Høyre og en av Rødts to kandidater og fikk flertall. Det gjenstår imidlertid at bydelsutvalget skal banke det igjennom – eller avvise forslaget, når de møtes for siste gang torsdag 29. september.

HVA SYNES DU DEN NYE SKOLEN SKAL HETE? Kommentér i feltet under saken!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.