*Nettavisen* Nyheter.

Vil avdekke ulovligheter

Bystyrepolitiker Hermann Kopp (H) sier at konsekvensene av de to innbyggerinitiativene blir det samme.

HOLTET: Hermann Kopp, Høyres fraksjonsleder i bystyret, mener innbyggerinitiativet måtte avvises da det strider mot gjeldende regler om at et forslag ikke kan fremmes to ganger i løpet av samme valgperiode.

– I fjor kom det inn et forslag om bygge- og deleforbud for Holtet lokalsenter. Konsekvensene av innbyggerinitiativet som nå har kommet inn blir det samme, altså bygge- og deleforbud på Holtet. Det blir et forsøk på å omgå reglene, sier Kopp og legger til:

– Kommunen og staten kritiseres til stadighet for å være lite forutsigbare. På Holtet har man en plan fra 2004, et bygge- og deleforbud gir dårlig forutsigbarhet i dette tilfellet og ville være uriktig ovenfor dem som har planer på Holtet.

Spørsmål til byråden

Hermann Kopp påpeker likevel at trafikken i området er et problem.

– Dessuten er det nødvendig at de som bygger følger spillereglene, i forhold til høyder med mer. Følges ikke spillereglene må det slås ned på. Derfor har vi stilt spørsmål til byråden om det er gitt dispensasjoner og om det er avdekket ulovligheter, sier Høyre-politikeren.

– Avdekkes ulovligheter må bystyre vurdere å fremme et bygge- og deleforbud. Men alle meldinger vi har fått fra fagetater går ut på at det ikke er skjedd noe galt, sier han. Hermann Kopp mener innbyggerinitiativets ønske om én plan i stedet for de tre som finnes på Holtet i dag, er urealistisk.

– Planene er i så ulike stadier at det vanskelig lar seg gjøre. Men alle planene griper jo inn i hverandre, sier Kopp.

Vil se på parkering

Kopp mener deler av Sporveistomten på Holtet kunne vært brukt til innfartsparkering. – Parkeringsnormen er også for dårlig.

På Holtet er normen den samme for den tette byen, men de som flytter inn i de nye leilighetene på Holtet er ofte fra området. De selger ikke bilen, selv om de kanskje tar trikken til byen.

Dessverre er sosialistene og Venstre restriktive i forhold til parkering, selv om Elvestuen nå sier at han er villig til å se på parkeringsnormen på Holtet, sier Kopp som også tror at "parkering forbudt"-skilt i noen av Holtets småveier kan gjøre at flere tvinges til å bygge garasjer på tomtene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.