RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil avskaffe loppemoms

Loppegeneralen på Bygdøy, Hans Borge, er ikke spesielt glad for at staten forsyner seg av loppemarkedkassen.

Bygdøy: På Bygdøy skole avholdes det loppemarked én gang i året, og frivillige krefter stiller seg til disposisjon. Det er menigheten, speideren og skolekorpset som samarbeider om det populære loppemarkedet. Sjefsorganisator og loppegeneral Hans Borge opptatt av statens rolle i det frivillige arbeidet, som han mener er dobbelbeskatning og rent tyveri. Når loppemarkedet er over, og publikum har plukket med seg det de vil ha, sitter organisasjonene igjen med en del varer som må kjøres på fyllingen. Borge kan fortelle at det i gjennomsnitt dreier seg om en avgift på rundt 10.000 kroner.

"Syltelabber i loppekassen"

Det er skrap som eierne ellers ville kjørt til gratisleveringen på for eksempel Brobekk. At vi betaler for å kaste søppelet er én ting, men at vi må betale 20 prosent i moms til staten er en annen. Jeg er ikke sikker på om Fru Halvorsen liker tanken på å bli beskyldt for å ha syltelabbene oppi loppemarkedets kasse, sier Borge og tenker selvfølgelig på finansministeren vår. Han mener staten er en tredjepart som ikke yter noen ting.

Når vi holder loppemarked, er vi med på å resirkulere varer. Noen varer får et helt nytt liv og vi reduserer flommen av ting ettersom dette er greier folk ellers ville kastet, og vi har allerede betalt moms på varene, Samtidig er det mer miljøvennlig at en bil kjører alt søppelet istedenfor at flere biler skal kjøre og forurense. Finansministeren burde altså høre budskapet både med tanke på gjenbruk og miljø, sier Borge. Han er også opptatt av at tiltak som dette er med på å spare penger for kommunene rundt om i Norge.


Viktig engasjement

Det lokale engasjementet er viktig. Vi skaffer penger til aktiviteter og vedlikehold, som stat og kommune i utgangspunktet burde dekke. Jeg er usikker på hvordan vi skal få gjort noe med det, men nå er det viktigste å få sagt hva jeg mener. Dette gjelder jo ikke bare på Bygdøy, men i hele landet, sier Borge som håper politikerne tar saken til etterretning. Årets loppemarked på Bygdøy arrangeres 21. og 22. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere