*Nettavisen* Nyheter.

Vil bedre pasienttransporten

Fra venstre: Tove Strand, administrerende direktør ved Ullevål universitetssykehus, Erik Kreyberg Normann, administrerende direktør ved Akershus universitetssykehus og Erik Omland, administrerende direktør ved Sykehuset Asker og Bærum. (Foto: Ole Nordby).

Ullevål universitetssykehus leder nå et prosjekt der alle sykehusene i Oslo og Akershus deltar for å sikre riktig bruk av pasienttransport.

- Det er en kraftig økning i aktiviteter og utgifter til pasienttransport og mange pasienter har for høye forventninger til hva pasienttransport er, sier administrerende direktør ved Ullevål universitetssykehus Tove Strand i en pressemelding.

Kjenner ikke regelverket

Både helsepersonell og pasienter skal få mer informasjon om riktig bruk av pasienttransport.

- Vi minner om det gjeldende regelverket for at ressursene skal komme pasientene som virkelig trenger det til gode. Det er bare de pasientene som ikke er i stand til å ta rutegående transport som kan benytte seg av tilrettelagt pasienttransport som for eksempel drosje og rullestolbil. Pasienter som reiser med rutegående transport kan ta vare på kvitteringer og få deler av utgiftene refundert. Mange kjenner ikke til dette regelverket, sier avdelingsleder for Pasienttransportavdelingen Jostein Svendsen.

Om prosjektet:

Det er etablert en prosjektgruppe som ser på bruken av pasienttransport og hvordan den kan forbedres. Alle aktører er representert i gruppen som består av representanter fra helseforetakene, allmennpraktikerne, brukerne og Pasienttransportavdelingen ved Prehospital divisjon, Ullevål universitetssykehus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.