*Nettavisen* Nyheter.

Vil beholde idrettsfag på Lambertseter

Venstre mener det er meningsløst å ta fra Lambertseter idrettslinjen etter å ha pålagt videregående skoler å utvikle seg som temaskoler.

LAMBERTSETER: Lambertseter har blitt selve idrettsskolen blant de videregående skolene. Så vidt jeg husker hadde skolen siste år over 160 søkere, og det forteller om et meget populært tilbud. Det vil også være feil å rive opp et solid fagmiljø og starte oppbygging på en ny skole, sier Kjell Veivåg i Venstres bystyregruppe. Veivåg som sitter i arbeidsgruppa i Kultur- og utdanningskomiteen i bystyret som arbeider med skolebehovsplanen sier at partiet vil gå inn for å beholde idrettsfagene på Lambertseter og Ulsrud.

Endrer skole-Oslo

I den foreslåtte skolebehosplanen ønsker byrådet å flytte program for idrettsfag bort fra Lambertseter og Ulsrud til Manglerud videregående skole. Dette ønsker Venstre å endre på. Veivåg mener begrunnelsen om manglende treningsmuligheter på Lambertseter ikke holder mål.
Etter min vurdering har skolen blant annet gjennom samarbeidet med Ekeberghallen, løst spørsmålet om treningsmulighetene på en helt grei måte. På sikt vil det også komme en diskusjon om en ny idrettshall på Lambertseter, sier han.
Dessuten påpeker Veivåg at mulighetene for Ulsrud ser langt bedre ut fremover når den nye Bølerhallen står ferdig.
Han mener det er naturlig at idrettslinjen får mulighet til å utvikle seg på Ulsrud når de nå få en splitter ny hall rett ved siden av skolen.
Veivåg sier derimot at partiet ikke motsetter seg de andre foreslåtte endringene.
Blant annet flyttingen av helse- og sosialfag fra Lambertseter til Ulsrud, opprettelsen av studieprogrammet service og handel på Lambertseter, samt å legge store deler av design og håndverk til Holtet.
Veivåg er spent på utviklingen i søkertallene til de videregående skolene når den nye skolen på Søndre Nordstrand åpner i 2007. Han tror det kan være viktig å ha styrket sin posisjon som temaskole når denne flotte skolen åpner med mange fristende tilbud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag