RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil beholde SFO

Et flertall i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand ønsker å beholde ansvaret for skolefritidsordningen på lokalt nivå hos bydelen.

Søndre Nordstrand: Den nylige omorganiseringen i Søndre Nordstrand veide tungt da det skulle stemmes i bydelsutvalget. Høyres to medlemmer fikk bare med seg Anne-Helen Hjelmerud (FrP) da det skulle voteres om overføringen av skolefritidsorningen (SFO) fra bydelen til Utdanningsetaten.

Til tross for at vi i vår bydel nettopp har gjennomført en omorganisering som også har berørt SFO, mener vi at den bør flyttes til Utdanningsetaten. På denne måten kan man samle SFO og skolen. Dersom SFO overføres til Utdanningsetaten, kan skolenes rektorer styre begge, noe som vil føre til større fleksibilitet, mente bydelsutvalgets leder Teddy Kjendlie (H). Arbeiderpartiets Rune Eriksen var enig med Høyre om at SFO og skolen bør være samlet.

Men mens Høyre vil ha sentral styring, vil vi at ansvaret skal være lokalt. I utgangspunktet vil vi derfor beholde SFO på bydelsnivå og så få skolene over i neste omgang, sa Rune Eriksen. Liv Jorunn Eriksen i SV støttet seg også til dette.

Vi må ikke foreta omorganisering en gang til. Det er viktig å se oppvekstmiljøet i en helhet, derfor ønsker vi også skolene over til bydelen på sikt, uttalte Eriksen. KrF og RV derimot, ønsker i utgangspunktet SFO over til Utdanningsetaten. På bakgrunn av den nylige omorganiseringen, valgte de likevel å beholde SFO på bydelen inntil videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere