Gå til sidens hovedinnhold

Vil beholde tilbudet

Dyrevenner i vårt område vil nødig gi slipp på tilbudet til Veterinærhøgskolen.

ADAMSTUEN/FROGNER: Hovedårsaken til at jeg begynte å gå til Veterinærhøgskolen, er at hunden min, Fenris, har en leversykdom, og de som jobber på Veterinærhøgskolen, har veldig mye kunnskap om nettopp denne sykdommen, forteller Silje Bratland. Hun innrømmer at også rasen hadde noe å si.

Fenris er en lundehund, og det er få veterinærer som har god nok kunnskap om denne rasen. Jeg følte at de på veterinærhøgskolen hadde best kompetanse. Jeg vet om mange lundehundeiere som bruker veterinærhøgskolen, forteller hun.


Nærhet og kompetanse

Du er bosatt på Majorstuen, hadde nærheten til veterinærhøgskolen også noe å si?

Det var jo selvsagt også viktig. Skal vi til dyrlegen, må vi jo dra på dagtid, og siden det er i nærheten slipper jeg å ta meg fri fra jobben en hel dag. Dessuten er det veldig greit å ha Veterinærhøgskolen i nærheten hvis det plutselig skulle skje noe. Det er rett og slett enkelt når ting ligger i nærheten, konstaterer Silje Bratland.

Hva kommer du til å gjøre hvis veterinærhøgskolen må flytte?

Si det, svarer hun.

Jeg vil gjerne fortsette å gå dit, men det blir mye vanskeligere. Jeg tror faktisk vi kommer til å fortsette å gå til veterinærhøgskolen, selv om den skulle flytte til Ås, for å holde på kontinuiteten, forklarer Silje Bratland.

- Men jeg vil jo påstå at det blir et tap for lokalmiljøet hvis skolen må flytte, særlig for oss som bruker veterinærhøgskolen, men sikkert også for de ansatte og studentene ved skolen.


På venteværelset

Det er en ganske rolig ettermiddag på venteværelset til veterinærhøgskolens poliklinikk når vi er på besøk en torsdag.

Margrethe Lyndgren har med seg katten Sussi på 16 år.

Jeg har ikke vært her på 7-8 år fordi Sussi aldri er syk, men når jeg først skal til veterinæren, drar jeg alltid hit, forteller Lyndgren. Hun synes det er veldig dumt hvis skolen flytter.

Jeg har tatt drosje for å komme hit i dag fordi jeg ikke bor i nærheten, men jeg reiser gjerne litt lengre på grunn av studentene som er her. De er ekstra motiverte og legger inn litt ekstra arbeid med dyrene. Også de som er ansatt her, er dyktige, de er både faglige eksperter og gode veiledere, poengterer Lyndgren.

Hun forteller at hun gjennom oppveksten sin har hatt flere dyr og foreldrene hennes og hun har alltid tatt dyrene med seg hit til veterinærhøgskolen på Adamstuen.

Kommer du til å bruke veterinærhøgskolen hvis den flytter ut til Ås?

Nei, det er litt langt å ta drosje ut til Ås, ler Lyndgren og sier samtidig at hun stiller seg uforstående til en eventuell flytting.

De har jo tross alt opparbeidet seg et godt rykte her, sier hun før hun tar med seg Sussi inn til den ventende dyrlegen.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene