RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bekjempe jødehat


Bjørn Vesten (Frp) er bekymret for det voksende jødehatet i samfunnet, og har fått Østensjø bydelsutvalg med på at det nå skal fokuseres på dette i bydelens arbeid mot rasisme.
Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen
Bjørn Vesten (Frp) er bekymret for det voksende jødehatet i samfunnet, og har fått Østensjø bydelsutvalg med på at det nå skal fokuseres på dette i bydelens arbeid mot rasisme. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen
– "Jævla jøde" er i ferd med å bli et allment skjellsord på lokale skoler, sier Bjørn Vesten (Frp) bekymret. Nå skal jødehat inkluderes i bydelens arbeid mot rasisme.

ØSTENSJØ: – Det er gjennom fjernsyn og aviser den siste tiden fremkommet at jødehatet i Norge er i sterk fremvekst, og at dette i stor grad knytter seg til muslimske innvandrergrupper. Flere lærere fra Oslos skoler har fortalt at rasisme mot jøder florerer åpenlyst i klasserommene uten at noen tar til motmæle, sier Bjørn Vesten i Østensjø Frp.

Voksende problem

Ifølge Vesten opplyser ungdomsskoler i Østensjø at "jævla jøde" er i ferd med å bli et allment skjellsord blant elever.

– Og i særdeleshet hos elever med muslimsk bakgrunn, sier Vesten.

– Dette er holdninger som trolig også eksisterer og øker i andre grupper i bydelen. Det er derfor av stor viktighet at bydelen i sitt videre arbeid mot rasisme straks retter fokus mot problemet, sier Vesten.

Han fremmet nylig en sak i Østensjø bydelsutvalg (BU), der han foreslo at bydelen fremover skal legge vekt på å bekjempe det sterkt voksende rasistiske jødehatet som brer seg i samfunnet, og spesielt i muslimske miljøer. I tillegg foreslo han at Norsk Folkehjelp, som gjennomfører prosjektet "Rasismefri sone" i bydelen skal inkludere problematikken i sine kurs.

Ja til bekjempelse, nei til "syndebukker"

Da BU behandlet saken fikk Vesten god respons på grunntanken i forslaget sitt, men ikke henvisningene til at særlig muslimske grupper står i spissen for jødehatet.

Endelig vedtak ble at bydelen i sitt arbeid mot rasisme "i alle ledd skal legge vekt på å bekjempe det sterkt voksende rasistiske jødehatet som brer seg i samfunnet. Dette arbeidet skal sees i sammenheng med det generelle antirasistiske arbeidet og arbeid mot all form for diskriminering, mobbing og trakassering."

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere