RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bevare Øvre isdam som en perle


Og slik må den også forbli, lyder Bydel Bjerkes innstilling, om Øvre Isdam.
Og slik må den også forbli, lyder Bydel Bjerkes innstilling, om Øvre Isdam.
Dét er en av sakene Bjerke bydelsutvalg skal ta stillling til, når de møtes torsdag kveld.

Bjerke: « Isdammen og området bør bevare sitt nåværende inntrykk som et idyllisk sted i skogen. Graden av tilrettelegging bør ikke endre dette, og stedet må ikke ”kommersialiseres”.

Slik lyder én av Bydel Bjerkes retningslinjer i arbeidet med oppgraderingen av Øvre Isdam

Ellers ønsker bydelen seg at et oppfordres til at restaureringsarbeidet må utføres på en skånsom måte uten at bygningens særtrekk endres vesentlig.

Bydelen ønsker seg at

organisasjoner inviteres til å drifte enkel helgekafé på lørdager og søndager, samt at Isdammen åpnes som friluftsmøtested for bruk av befolkningen generelt, skoler og barnehager, lag og foreninger.

Åpnes sommeren 2011?

I møte med EBY 28. oktober ble det opplyst at Fylkesmannen har godkjent søknaden om dispensasjon fra markaloven.

– Saken ligger nå for endelig godkjenning hos Plan og bygningsetaten og det forventes positivt svar om kort tid. Det er derfor realistisk at restaureringen av de viktigste bygningene vil være ferdigstilt i løpet av våren 2011 og at Isdammen kan åpnes fra sommeren 2011, opplyser stabssjef for planavdelingen i Bydel Bjerke, Synnøve Bystøl.

Aksjon vakrere Groruddal

Mulighetsstudiet anbefaler følgende:

1. Lokalene leies ut til en nærmere fastsatt pris som møtelokaler og arrangementer, fortrinnsvis til lag og organisasjoner. Private kan leie lokalene til bursdagslag for barn og andre mindre selskaper.

2. Istandsetting av annekset og hovedbygningen utføres 2010/2011 slik at Isdammen kan åpnes for publikum, organisasjoner og aktiviteter beskrevet i kap.4, fra våren/sommeren 2011.

3. Det foretas en ny kostnadsvurdering av gjenstående arbeider hvor det foretas en vurdering av hva som kan gjøres på dugnad, hvilke arbeider som kan utføres av arbeidsgruppen i prosjektet ”Aksjon vakrere Groruddal” og hvilke arbeider som må utføres profesjonelt.

4. Mulighetsstudiet anbefaler at det igangsettes et forprosjekt. Forprosjektet bør kvalitetssikre mulighetsstudiet og utarbeide mer detaljerte planer for gjennomføring av et utviklingsprosjekt for restaureringsarbeidet og videre utvikling av Isdammen.

5. Det anbefales at det søkes midler fra Groruddalssatsingen i 2011 til et 2 årig utviklingsprosjekt med sikte på å koordinere og ferdigstille restaureringsarbeidet, starte opp og samordne utleie/og hvilke arbeider som må utføres profesjonelt.

5. Det anbefales at det søkes midler fra Groruddalssatsingen i 2011 til et 2 årig utviklingsprosjekt med sikte på å koordinere og ferdigstille restaureringsarbeidet, starte opp og samordne utleie/utlån av lokalene og arbeidet med å ivareta Isdammen som kulturminne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere