RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelsdirektør Tone Frønes vil gjerne gjenoppta Familieprosjektet, men håper flere sosialhjelpsklienter vil melde seg på. FOTO: Erik Tangen
Bydelsdirektør Tone Frønes vil gjerne gjenoppta Familieprosjektet, men håper flere sosialhjelpsklienter vil melde seg på. FOTO: Erik Tangen

Vil bistå foreldre

Barnefattigdom forekommer som oftest i familier som lever på ren sosialhjelp. Nå vil bydelen bistå familiene for å få de over i en annen livssituasjon.

ST. HANSHAUGEN: I august la FAFO frem en forskningsrapport om barnefattigdom, hvor det kom frem at Bydel St. Hanshaugen har 451 fattige barn, basert på EUs mål for fattigdom. Dette tilsvarer 2,8 prosent av andelen fattige barn i Oslo.

På bakgrunn av rapporten satte bydelen i gang et prosjekt hvor de kartla barnefamilier som utelukkende levde på sosialhjelp.

Få deltakere

Ambisjonen var å få foreldrene over i en annen finansiering av hverdagen.

Familieprosjektet, som det ble kalt, inviterte 147 familier til deltakelse i prosjektet. Kun 24 takket ja til invitasjonen.

– Å få med flere må være utfordringen til neste gang, sier bydelsdirektør Tone Frønes.

Brorparten av de som takket ja har nemlig fått forandret livssituasjonen til det bedre

– De fleste deltakerne i prosjektet kom seg ut i arbeid, eller fikk en annen finansiering av hverdagen enn ren sosialhjelp, forteller Frønes.

I bydelsutvalgets oktobermøte foreslo SV-representant Nora Fjelddalen å søke om midler til å videreføre prosjektet.

Vil videreføre prosjektet

Et samlet BU stilte seg bak forslaget. – Prosjektet er ikke finanisiert av bydelen, så vi er nødt til å søke om prosjektmidler fra Rådhuset, sier bydelsdirektør Frønes. SV er glade for at både bydelsadministrasjonen og politikerne fra de øvrige partiene gikk inn for å videreføre prosjektet. – Det viktigste vi kan gjøre for å bekjempe barnefattigdommen er en bistå barnefamilier og gi dem tett oppfølging, sier SVs Stian Oen til Lokalavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere