RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bli akseptert av naboene


VIL BLI AKSEPTERT: Henning Patricksson, Matias Unsvåg, Gudmundur Daniel Hannibal Sökjer-Petersen og Mathias Müller-Nilssen setter sikkerheten i høysete hver eneste gang de er ute og ruller med brettet.
VIL BLI AKSEPTERT: Henning Patricksson, Matias Unsvåg, Gudmundur Daniel Hannibal Sökjer-Petersen og Mathias Müller-Nilssen setter sikkerheten i høysete hver eneste gang de er ute og ruller med brettet. Foto: ALLE FOTO: Andreas Lindbæk
De ruller ned bakkene på Nordstrand. Longboard-miljøet har vokst seg stort i bydelen.

NORDSTRAND: Mange av leserne av Nordstrands Blad har kanskje lagt merke til de unge rullebrettkjørerne som ruller rundt i Nordstrands gater. Dette er 15 kompiser som har vokst opp sammen og som har dannet sin egen klubb som de kaller Østens Fjølførerlag.

Del på Facebook

– Det startet for to år siden da en i nabolaget kjøpte longboard som et transportmiddel. Etter at vi andre fikk prøvd det tok ikke det lang tid før hele kompisgjengen hadde et eget brett, sier Henning Patricksson (17).

Fart og spenning

Nordstrands Blad møter han og Gudmundur Daniel Hannibal Sökjer-Petersen (17), Matias Unsvåg (18) og Mathias Müller-Nilssen (17) ved bakken i Ingiersvei og Bekkelagsveien.

Hvorfor longboard?

– Det er mye fart og spenning. Du har en enorm frihetsfølelse når du kjører, sier de.

– Det er rett og slett en digg følelse. Som å surfe på bakken, sier Matias Unsvåg.

SE VIDEO AV LONGBOARDING PÅ NORDSTRAND HER! (Artikkelen fortsetter under videoen)

Sikkerhet i fokus

Selv om dette fenomenet er relativt nytt her i Norge, har de hevdet seg høyt på listene i utlandet. Gudmundur Daniel Hannibal Sökjer-Petersen og Henning Philip Patricksson tok henholdsvis 2. og 3. plass i EM for junior i Italia i sommer.

Nå håper de at naboene på Nordstrand har forståelse for at de bruker de mange bakkene som er i nærområdet.

– Vi vet det ser farlig ut når vi kjører, men vi setter alltid sikkerheten høyt. Eneste vi ønsker er at vi skal bli likt av nærmiljøet, sier guttene.

Når de kjører ned de bratte bakkene, har de alltid en mann i hver sving som passer på trafikken. I tillegg beskytter de kroppen godt. For de har veldig respekt for sporten de driver på med.

– Vi unngår alltid de mest trafikkerte bakkene og kjører kun når det er trygt. Vi har opplevd at folk har ringt politiet for de tror vi er i fare, sier de.

Guttene sier at de alltid prøver å være smilende og imøtekommende når de er ute og kjører. De naboene de kommer i snakk med viser forståelse når de forteller at det er like ufarlig å stå på longboard som å sykle.

23.–24. september er det NM i Grefsenkollen og de inviterer alle beboerne til å komme og se på.

– De som er skeptiske kan komme og heie på gutta fra Nordstrand, oppfordrer de.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere