*Nettavisen* Nyheter.

Vil bli best i verden

Mie Munkelien har høye ambisjoner og har som mål om å bli verdens beste alpinist. Foto: Foto: Andreas Lindbæk

Mie Munkelien (17) ønsker ikke bare å representere det norske landslaget i alpint. Hun vil også bli verdens beste alpinist.

WYLLER: – Ambisjonene mine er høye. Men skal man bli best må man ha høye ambisjoner, sier Mie Munklien som representer Nordstrand.Torsdag deltok hun i FIS-storslalåmrennet i Wyller. I det første rennet endte hun på 10. plass, mens hun endte på 9. plass i kveldsrennet. 61 alpinister deltok, og hovedpersonen selv var sånn passe fornøyd.

– Det gikk greit. Jeg har slitt litt i storslalåm før i år. Men jeg kjenner løypa i Wyller veldig godt, så jeg vet hva som kommer her, sier Munkelien.

Les også: Mie til topps på Hafjell

Må være sulten

Hun har som mange andre unge norske alpinister blitt inspirert av hva landslagsjentene Nina Løseth og Ragnhild Mowinckel har fått til i OL.

– Det blir høyere og høyere nivå blant de norske jentene. For å bli så god må det mye trening til, man må være sulten og man må ha det gøy, sier hun.

Les også: Setter Nordstrand på alpinkartet

Kombinerer skole og alpint

Hverdagen til alpinisten fra Ljan er også litt spesiell. Hun går på Nydalen Videregående, og valgte dermed å gå vanlig skole i stedet for idrettslinje.

– Jeg velger heller å bruke fire år på videregående. Skolen har lagt det bra til rette for oss, så vi får konkurrere mye. Jeg får gå mye på ski, samtidig som jeg har mulighet til å få gode karakterer, sier Munkelien, som dermed har noe å falle tilbake på hvis ikke karrieren går som hun håper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.