*Nettavisen* Nyheter.

Vil bli dobbelt så mange

Blir IKEA sine utbyggingsplaner gjennomført, kan Furuset Tennisklubb se lyst på fremtiden.

STUBBERUD/FURUSET: Klubben har ambisjoner om å øke fra 200 til 400 tennismedlemmer dersom gigantplanene til IKEA slår til. Leder av Furuset Tennissenter Jan Huus ser derfor store muligheter for klubben. Når alt er ferdig kan det tas i bruk 5 innendørs- og 3 utendørsbaner. Vi får ikke Norges største, men helt klart landets beste tennisanlegg, spår han.

Klar forbedring

Ikke slik å forstå at Jan Huus er misfornøyd med dagens fasiliteter som sto ferdig i 1989.
Anlegget er supert, men det som kommer blir jo enda bedre. Vi får en bane til og kan dermed ta inn flere barn og unge på tennisskolen vår. Kapasiteten kan økes, klubben ekspanderer og kan få flere medlemmer. Kanskje vi også kan tilrettelegge for mer topptennis, sier Huus til Lokalavisen Groruddalen.
Klubben kan, ifølge Huus, vise til en god tilvekst av antallet medlemmer.
- For få år siden hadde vi 69 medlemmer, i dag har vi 200 pluss brukerne av anlegget, sier han.
- Er det virkelig behov for et slikt anlegg?
-Helt klart. Særlig flere utebaner. Det optimale ville vært 4 utendørs baner. Hvis medlemsøkningen fortsetter ser jeg ikke bort fra at det planlagte anlegget blir for lite. På sikt kan vi doble antallet medlemmer, fortsetter daglig leder av Furuset tennissenter.
Anlegget er planlagt med såkalt centercourt, noe som gjør at det også kan kjøres større turneringer med publikum på tribunen. Denne muligheten fins ikke i dag. Vi kan sågar kjøre Davis-cup og større turneringer. Men vårt primære fokus er barn og unge, sier Huus.

Stort potensial

Tennissjefen får nesten tårer i øynene når han skal beskrive tennisdelen av det planlagte idrettsanlegget.
- Dette blir garantert det råeste anlegget i Norge. Vi får et vanvittig godt spillerunderlag som vil gavne både mosjonister og andre, sier han.
Et ørlite skår i gleden er det at anlegget ideelt sett burde hatt 4 utendørsbaner. Men det er det rett og slett ikke plass til.
- 3 baner er ikke optimalt for en klubb som vil satse. 4 baner er nødvendig for å kjøre turneringer og divisjonskamper. Men innendørs kan vi ha større type arrangement med plass til 300 tilskuere på tribunen, avslutter Huus som ser for seg at også andre idrettsgrener kan bruke tennishallen.
- Vi kan få en form for flerbrukshall som også andre idretter kan dra nytte av. Det ville jo vært supert om vi flere ting kunne kombineres her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag