RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bli en landsby


Eier av Narvesen, Roy Staruvik, oppforsrer til underskrifter mot bommen. FOTO: Camilla Svendsen
Eier av Narvesen, Roy Staruvik, oppforsrer til underskrifter mot bommen. FOTO: Camilla Svendsen
Næringsdrivende er redd for dårligere omsetning dersom bommen blir aktuelt.

SJØLYST: Frykten er at beboere som vanligvis benytter seg av fasilitetene på Sjølyst vil velge andre stedet på grunn av bomavgiften.

Roy Staurvik eier Narvesen i Karenslyst allé. I vinduet henger det en lapp. «Bli med! Stans ny bom». Det står det også på et skilt inne, ved siden av underskriftskampanjen «Tvangsflyttet ut av Oslo».

Hele området blir jo utenfor sentrum om bommen kommer, sier Staurvik.

Selv bor han ved Casionetto. Dersom en bom kommer, vil han bo innenfor ringen og jobbe utenfor. Han er rystet over forslaget til Statens vegvesen og mener det er et håpløst alternativ.

Jeg har hørt at næringen er redd for at omsetningen skal gå ned 10-15 prosent og jeg skjønner frykten, sier han. Selv har han hatt kiosken sin i 12 år.

Området er mest brukt av beboerne her, på Bygdøy og Frogner. En bom vil sørge for at folk velger å dra andre steder, mener Staurvik.

Han føler at Statens Vegvesen prøver å kapsle inn Sjølyst.

Dette vil jo bli et område i Oslo vest som er omringet av bommer. Stedet vil bli som en liten landsby, sier han oppgitt før han henvender seg til en kunde. Det går et øyeblikk før kunden ber om en penn for å skrive under oppropet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere