RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maren Rismyhr og Victoria Rweikiza
Maren Rismyhr og Victoria Rweikiza

Vil bli først med afrikansk bakgrunn på tinget

Rødt satser mot Stortinget.

GRORUD: Groruddalen er godt representert på Rødts liste til stortingsvalget. Norsk-tanzanianske Victoria Rweikiza fra Ammerud står som nummer fire på lista.

Vi er stolte av å ha Victoria som medlem i laget på Grorud. Vårt mål er at Victoria skal bli første nordmann med afrikansk bakgrunn på Stortingets talerstol, sier Rismyhr som samtidig minner om at RVs Athar Ali ble landskjent da han som aller første innvandrer holdt innlegg på Stortinget da partiet var representert der fra 1993 til 1997.

Finner ut hvor skoen trykker

Rweikiza og Rismyhr forsikrer at de har planer om å ta med seg groruddalssaker inn i valgkampen og til Stortinget.

Lokalavisen var selv med da vi ringte på dørene for å fortelle hva vi står for og høre hva folk er opptatt av, sier Victoria. Hun legger til at Rødt jobber for at vanlige folk skal kunne leve best mulige liv.

Da må vi undersøke hvor skoen trykker, sier hun, og vår erfaring er at folk er veldig opptatt av urettferdigheten i at banker og næringsliv blir tilført milliarder i krisetider, mens arbeidsfolk mister jobben og blir stående uten penger fordi NAV ikke fungerer.

Nytt styre

Rødt Grorud har nylig avholdt årsmøte. Det nye styret består av Maren Rismyhr, Kirsten Berrum og Arne Hedemann.

Utover bydelspolitikken blir vår største oppgave framover er å bidra til at Rødt blir representert på Stortinget etter høstens valg, sier Maren Rismyhr, leder i Rødt Grorud.

Møtet oppsummerte stor lokal aktivitet siden laget ble stiftet senhøstes 2007, forteller Rismyhr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere